• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  David Goffin zakt naar 14e plaats op ATP-ranking na Roland Garros, top 4 ongewijzigd

  Voor de 4e keer op een rij gaat de beste Belg een plaats achteruit.

  David Goffin verloor in de 1e ronde in Parijs van het Italiaanse talent Jannik Sinner.

  Terwijl de top 4 van de ATP-wereldranglijst na Roland Garros dezelfde is (Djokovic-Nadal-Thiem-Federer), gaat David Goffin voor de 4e keer op een rij een plaatsje achteruit. De beste Belg, die in de 1e ronde verloor, is nu 14e.

  Goffin zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen: op de openingsdag van het gravelgrandslamtoernooi verloor hij in 3 sets van de Italiaanse belofte Jannik Sinner. Bovendien testte hij vorige week positief op corona, waardoor hij het toernooi van Sint-Petersburg mist. Goffin hoopt volgende week terug te kunnen keren in Antwerpen.

   

  Rafael Nadal won gisteren zijn 13e Roland Garros ten koste van een machteloze Novak Djokovic, maar toch blijft de Spanjaard op respectabele afstand van de Serviër op de 2e plaats prijken. De Oostenrijker Dominic Thiem, in de kwartfinale gewipt door Diego Schwartzman, vervolledigt de top 3. Roger Federer deed niet mee in Parijs, de nummer 4 van de wereld feliciteerde Nadal met de evenaring van zijn grandslamrecord van 20 titels.

   

  De Griek Stefanos Tsitsipas profiteerde van zijn halve finale om op te klimmen naar 5, hij doet haasje-over met Danil Medvedev. Schwartzman zag zijn 1e halve finale op een grandslamtoernooi beloond met een sprong van 6 plaatsen naar 8, zijn beste ranking ooit.

   

  Sinnner, de killer van Goffin, maakt de grootste sprong in de top 100: de 19-jarige Italiaan halade de kwartfinale en klom van 75 naar 46.

   

  Achter Goffin is het lang zoeken naar de volgende Belg: Kimmer Coppejans (-8) is 171e, Ruben Bemelmans (+5) 219e, Arthur De Greef (-1) 328e.

  Bekijk de top 300 op de ATP-ranking