Belgen verzaken aan EK mountainbike na 2 positieve gevallen bij WK-ploeg

  Geen EK mountainbike voor Githa Michiels.

  Vanaf donderdag wordt in Monteceneri (Zwi) het EK mountainbike georganiseerd, maar de Belgische selectie zal er niet bij zijn. Na het WK van afgelopen week hebben 2 Belgische stafleden positief getest op corona.

  De twee stafleden die positief getest hebben op COVID-19 zitten intussen al in quarantaine. "Toch nemen we als federatie geen risico en daarom komen we deze week niet in actie op het EK", klinkt het in een korte mededeling.

   

  Jarne Vandersteen (mannen junioren), Emeline Detilleux (vrouwen beloften), Lukas Malezsewski (mannen beloften), Githa Michiels (vrouwen elite) en Pierre De Froidmont (mannen elite) zouden normaal gezien de Belgische kleuren verdedigen in Zwitserland.

   

  Het EK stond aanvankelijk in mei in het Oostenrijkse Graz geprogrammeerd, maar werd vanwege de coronacrisis uitgesteld en verplaatst naar Zwitserland.