Federer tikt tweet voor Nadal: "Onvoorstelbaar, Rafa. Dikke proficiat!"

  Kampioen zijn, dat ben je niet alleen op het veld, maar zeker ook ernaast. Roger Federer is een kampioen in alle betekenissen van het woord. Dat bewijst de Zwitserse tennisheld vandaag met een felicitatietweet aan het adres van Rafael Nadal. 

  Rafael Nadal heeft vanmiddag in een uitgeregend Parijs voor de 13e keer zijn naam op de trofee van Roland Garros laten graveren. Een buitenmenselijke prestatie, meteen ook goed voor zijn 20e grandslamtitel.

   

  Roger Federer bekeek de finale tussen Nadal en Novak Djokovic op tv en stuurde na afloop een tweet de wereld in. Daarin heeft de Zwitser niks dan lof voor zijn Spaanse collega.

   

  "Ik heb altijd het grootste respect gehad voor Rafa, als mens en als tenniskampioen", tikte Federer.

   

  "Rafa is al jaren mijn grootste rivaal. We hebben elkaar beter gemaakt."

   

  "Het is een grote eer om Rafa met zijn 20e grandslamtitel te kunnen feliciteren."

   

  "Het is onvoorstelbaar dat hij Roland Garros nu al voor de 13e keer gewonnen heeft. Echt, niet te geloven. Dat is een van de grootste sportprestaties aller tijden."

   

  "Ik feliciteer ook het team van Rafa, want in je eentje kun je zoiets niet realiseren."

   

  "Ik hoop dat deze 20 grandslamtitels slechts een opstapje naar meer zijn, voor ons beiden. Knap gedaan, Rafa, je verdient het."

  De tweet van Federer:

  Vastgemaakte tweet van 20:

  Roger Federer hecht veel belang aan zijn 20 grandslamtitels. Getuige de vastgemaakte tweet op zijn Twitter-account met het cijfer 20 en een hartje erin.

   

  Op 28 januari 2018 schreef de Zwitser de Australian Open op zijn naam, zijn 20e grandslamoverwinning en tot dusver ook zijn laatste.

  De vastgemaakte tweet van Federer:

  13e Roland Garros-zege voor Nadal: