Braziliaan Robinho gaat 4e keer voor Santos voetballen, voor 230 euro per maand

  Robinho (36) heeft een prestatiegericht contract: "Ik kom thuis."

  De Braziliaanse aanvaller Robinho keert terug naar zijn opleidingsclub Santos. Het wordt zijn 4e passage bij het team waar onder meer Pelé en Neymar naam maakten. De sociale media van Santos puilen uit met filmpjes en foto's.

  De 36-jarige Robinho ondertekende een prestatiegericht contract voor 5 maanden. Hij zal er een symbolisch salaris van 1.500 real (zo'n 230 euro) ontvangen. In de overeenkomst zijn wel allerlei bonussen voorzien. Er is ook een optie voor verlenging met 1 jaar en 7 maanden in opgenomen.

   

  De pocketspits zat zonder club nadat zijn contract bij de Turkse kampioen Basaksehir deze zomer afgelopen was. "Dit is altijd mijn thuis geweest", verklaarde Robinho. "Mijn doel is de club op en naast het veld te helpen om weer aan de top te geraken. Het is een bijzonder gevoel terug te keren naar het team waar ik gelanceerd ben."

   

  Robinho debuteerde in 2002 bij Santos. 3 jaar later trok hij naar Real Madrid. Hij zou nadien nog 2 keer worden uitgeleend aan Santos, in 2010 door Manchester City en in 2014 door AC Milan.

  De 100-voudig Braziliaans international (28 doelpunten) is ook omstreden, omdat hij in 2017 door een Italiaanse rechtbank werd veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor deelname aan een groepsverkrachting in een Milanese nachtclub. Maar omdat de beroepsprocedure nog lopende is, hoeft Robinho (voorlopig) geen cel te vrezen.


  Op de erelijst van de Braziliaan prijken onder meer landstitels in Brazilië (2002, 2004), Spanje (2007, 2008), Italië (2011), China (2015) en Turkije (2020). Met de Seleçao won Robinho 2 keer de Confederations Cup (2005, 2009) en de Copa America (2007).

  De terugkeer van Robinho is groot nieuws voor Santos: