Tiesj Benoot mag niet starten in Gent-Wevelgem na "contact" met besmette persoon

  Tiesj Benoot.

  Tiesj Benoot start niet in Gent-Wevelgem. Hij is door Team Sunweb uit de selectie gehaald nadat hij in contact gekomen is met iemand die besmet is met het coronavirus. Benoot heeft geen symptomen en gaat in quarantaine. Lotte Kopecky mag wel gewoon starten.

  De 26-jarige Benoot had na de Tour toegewerkt richting de resterende (kassei)klassiekers. Maar vandaag werd de Gentenaar door Team Sunweb uit de selectie voor Gent-Wevelgem gehaald na "contact met een besmette persoon". 

   

  "Tiesj heeft op dit moment geen symptomen", schrijft Sunweb op Twitter. "Hij voelt zich goed en gaat in quarantaine voor hij volgende week getest wordt."

   

  Benoot zat woensdag nog in Extra Time Koers samen met Jan Bakelants. Die testte gisteren positief op het coronavirus en komt daardoor niet meer in actie dit seizoen.

  Kopecky mag wel starten van Lotto-Soudal

  Lotte Kopecky heeft van haar team Lotto-Soudal wel de toestemming gekregen om van start te gaan in Gent-Wevelgem. De Belgische kampioene was net als Benoot en Bakelants te gast in Extra Time Koers, maar daar ziet de ploeg geen graten in.

   

  "De gasten zaten ver genoeg van elkaar in de studio", klinkt het bij Lotto-Soudal. "Haar test van drie dagen geleden en vandaag was ook negatief. Dus er vormt zich geen probleem."

   

  Michel Wuyts en Ruben Van Gucht reizen zondag niet af naar Wevelgem. Ze geven commentaar vanuit Brussel. Van Gucht mag bovendien de ploegenprestentatie bij de start niet verzorgen. Tom Vandenbulcke is zijn vervanger in Ieper.

   

  Het tweetal zat net als Kopecky, Benoot en Bakelants aan de tafel van Extra Time Koers.