Ga naar de inhoud

Corona-alarm in de Giro: Simon Yates start niet meer na besmetting

Een medisch bommetje is afgegaan in de Giro. Simon Yates start zaterdag niet meer na een positieve coronatest. Hij is de eerste renner die positief test in deze Ronde van Italië. Met Yates verdwijnt opnieuw een kandidaat voor de eindzege, maar de vraag wordt de volgende dagen vooral of hij nog renners of stafleden heeft besmet?

Simon Yates ontwikkelde milde symptomen van het coronavirus vrijdag na de 7e etappe. "Hij toonde een licht verhoogde temperatuur na de rit van vrijdag", verduidelijkt de teamdokter.

 

Er werd een test afgenomen en die bleek positief. Een latere tweede test bevestigde dat resultaat. Yates werd meteen in quarantaine gezet en zal niet meer starten in de rit van zaterdag. "Zijn symptomen blijven zeer mild", laat Mitchelton-Scott weten.

 

"De gezondheid van onze renners en personeelsleden is onze hoogste prioriteit. Iedereen heeft ook een test ondergaan en was negatief. Ze zullen verder getest worden de volgende dagen."

 

Yates is de eerste renner in de Ronde van Italië die positief test op het coronavirus. Enkele weken geleden testten Aleksej Loetsenko positief, dat kostte hem deelname aan het WK. Ook Giulio Ciccone testte eind augustus positief, maar herstelde en rijdt rond in deze Giro.

Yates won "generale repetitie" Tirreno-Adriatico dit jaar

Simon Yates was een kandidaat voor de eindzege. Dat bewees hij met de eindzege in Tirreno-Adriatico. Hij is na Geraint Thomas al de tweede Britse kandidaat-eindwinnaar die verdwijnt uit de Giro. 

 

Yates stond in het algemene klassement op de 21e plaats op 3'52" van leider Almeida. In 2018 spatte de roze droom van Simon Yates ook al uit elkaar in het slotweekend. De Brit heeft intussen wel de Vuelta (2018) gewonnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.