Net niet voor Joachim Gérard: rolstoeltennisser verliest finale Roland Garros

Joachim Gérard balt zijn vuist, maar kon net niet winnen.

Rolstoeltennisser Joachim Gérard is er net niet in geslaagd Roland Garros te winnen. Onze landgenoot, nummer 4 van de wereld, werd in de finale geklopt door de Brit Alfie Hewett, nummer 3 van de wereld, in drie sets. Gérard kon nog nooit een grand slam winnen.

Gérard was in zijn carrière al vier keer de beste op de Masters, maar in de grand slams wil het nog niet lukken voor onze landgenoot. Op zijn 31e stond hij vandaag voor het eerst in de finale van Roland Garros, nadat hij in de halve finales de nummer 1 van de wereld had geklopt.

 

Gérard en tegenstander Alfie Hewett maakten er in de finale een titanenstrijd van bijna drie uur van. Onze landgenoot kwam 3-1 voor in de derde set, maar kon die voorsprong niet vasthouden. Uiteindelijk was de 22-jarige Brit de sterkste in drie sets: 4-6, 6-4 en 3-6.

 

Het wil dus maar niet lukken voor Gérard in het enkelspel van de grand slams. In het dubbelspel won hij wel al 2x de Australian Open en 1x Roland Garros en Wimbledon.

Winnaar Alfie Hewett met de trofee.