Racing Genk en Feyenoord houden elkaar in evenwicht in oefenpot

  Michel Wuyts en Ruben Van Gucht reizen zondag niet af naar Gent-Wevelgem en zullen commentaar geven vanuit Brussel. Dat meldt Flanders Classics zaterdag. Bovendien mag Van Gucht ook de startpresentatie niet verzorgen. Naar aanleiding van de positieve coronatest van Jan Bakelants moet ook de VRT en de organisatie van Gent-Wevelgem één en ander wijzigen.  Michel Wuyts was immers woensdagavond te gast in Extra Time Koers, net zoals presentator Ruben Van Gucht.  Wuyts zal nu geen commentaar geven vanuit Wevelgem, maar vanuit Brussel bij de mannenkoers. Van Gucht zal dat ook vanuit Brussel doen bij de vrouwenwedstrijd. Verder moet Van Gucht startpresentatie laten vallen. Hij wordt daarbij vervangen door Tom Vandenbulcke

  Racing Genk ontving vanmiddag Feyenoord.

  Racing Genk heeft zaterdagmiddag een vriendschappelijke wedstrijd afgewerkt tegen de Nederlandse competitieleider Feyenoord. De twee clubs hielden elkaar in balans.

  Zonder internationals begon Genk met 5 tieners aan de wedstrijd. Doelmand Danny Vukovic vierde zijn wederoptreden na een quarantaine. Bij Feyenoord kwam het merendeel van de typeploeg aan de aftrap.

   

  Beide doelpunten werden gemaakt vanaf de stip. De Genkse goal kwam er al na 3 minuten, na een overtreding van Senesi in de zestien. Theo Bongonda faalde niet vanaf 11 meter.

   

  Feyenoord maakte vlak voor de rust gelijk na een fout op Bart Nieuwkoop. Aanvoerder Leroy Fer verschalkte Vukovic met een panenka vanaf de stip.

  Racing Genk - Feyenoord 1-1

  Doelpunten: 3' Bongonda 1-0 (pen), 40' Fer 1-1 (pen)

   

  Racing Genk: Vukovic (46' Vandevoordt), Muñoz, Cuesta (73' Adewoye), Wouters, Limbombe (82' Bahadir), Kouassi (36' Sierra), Dwomoh (89' Et Taibi), Leliendal, Bongonda (73' Geussens), Oyen, Nemeth (82' Cuypers)

   

  Feyenoord: Jansen, Nieuwkoop, Johnston (76' Smeulers), Senesi (45' El Bouchataoui), Haps, Fer, Teixeira (76' Tørset Johnson) , Toornstra (45' Wehrmann), Narsingh, Linssen (45' Vente), Conteh (45' Malacia).