Indrukwekkende Jimmy Butler houdt de LA Lakers voorlopig van de NBA-titel

  LeBron James en Jimmy Butler vechten een duel om de bal uit.

  De Los Angeles Lakers krijgen de NBA-titel niet zomaar cadeau van de Miami Heat. Met de rug tegen de muur trok Jimmy Butler zijn team over de streep met een fenomenale triple-double, zijn tweede in de NBA Finals: 108-111. Zondagnacht krijgen de Lakers een nieuwe kans om hun 17e titel te pakken.

  De LA Lakers hadden voor de gelegenheid hun "Black Mamba jerseys" aangetrokken. In de truitjes ter ere van de overleden Lakers-legende Kobe Bryant verloor het team nog niet in deze play-offs.

   

  De start van de Lakers was veelbelovend, maar in het tweede kwart kon Miami een kloofje slaan. Sterspeler Jimmy Butler was niet van plan zich zomaar naar huis te laten sturen en net als in de derde wedstrijd deed hij zowat alles voor Miami.

   

  Onder leiding van Butler ging Miami met een bonus van 6 punten het slotkwart in, dat werden er even later zelfs 11 na een driepunter van Duncan Robinson. 

   

  LeBron James antwoordde meteen met een driepunter en een dunk en zes minuten voor het einde van de wedstrijd hadden de Lakers opnieuw de leiding te pakken, voor het eerst sinds het openingskwart.

   

  In de slotminuten ging het daarna goed op en neer tussen de beide teams. Butler en James namen bijna alle shots voor hun rekening, tussendoor deed ook Anthony Davis zijn duit in het zakje voor de Lakers.

   

  Bij 108-109 voor Miami kreeg Danny Green dé kans om de Lakers hun 17e titel te schenken. De ervaren sluipschutter kreeg een driepunter op een presenteerblaadje aangeboden door James, maar miste onbegrijpelijk zonder verdedigers in de buurt. Tyler Herro maakte het daarna af voor Miami vanaf de vrijworplijn: 108-111.

  "Ik heb alles gegeven"

  Jimmy Butler, die 47 van de 48 minuten op het parket stond, speelde opnieuw de pannen van het dak in Orlando. Met zijn tweede triple double (35 punten, 12 rebounds, 11 assists) van de NBA-finale gaat hij de geschiedenisboeken in.

   

  "Ik heb alles gegeven", zei hij zichtbaar vermoeid na de wedstrijd. "Maar dit is de positie waar we nu in zitten. We moeten nog twee keer winnen en dat zullen we doen."

   

  Ook LeBron James had een uitstekende avond, maar werd wat in de steek gelaten door zijn ploegmaats. De ster van de Lakers rondde af met met 40 punten, 13 rebounds en 7 assists. "Het shot van Danny Green is wat het is. Soms gaat de bal erin, soms niet. We moeten ons herpakken en het beter doen in game 6."

   

  Wie haalt het zondagnacht?

  De hoogtepunten van Jimmy Butler: