Sporza-sterren voor Gent-Wevelgem: topfavorieten Van Aert en Van der Poel

  Het Vlaamse voorjaar vindt in het najaar plaats en vandaag is het zo de beurt aan Gent-Wevelgem. Onze wielerredactie duwt Wout van Aert en Mathieu van der Poel in de favorietenrol.

  3 sterren: twee veldrijders

  De herfsteditie van Gent-Wevelgem, met onderweg traditioneel flink wat hellingen en enkele plugstreets, zou een kolfje moeten zijn naar de hand van twee renners die het meer dan de rest gewoon zijn om te schitteren in gure weersomstandigheden: Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

   

  Van der Poel demonstreerde de voorbije weken zijn uitstekende vorm met een kabinetstukje in de BinckBank Tour en de 6e plaats in Luik-Bastenaken-Luik. In de Brabantse Pijl liet hij zich in de luren leggen in de sprint, waardoor hij vrede moest nemen met de 2e plek. Ongetwijfeld wil hij straks zijn gram halen.

   

  Onze wielerredactie zet Van der Poel op gelijke hoogte met zijn crossmaatje Van Aert, die zijn Tour-vorm letterlijk verzilverde op het WK, waar hij zilver won in de tijdrit en de wegrit. Sindsdien nam hij relatieve rust en naar eigen zeggen zijn de batterijen weer helemaal opgeladen.

  2 sterren: Naesen en twee Scandinaviërs

  Twee sterren geven we onder meer aan Alexander Kristoff, altijd een man om in de gaten te houden. Hij pikte een ritje mee in de Tour en lijkt zo klaar voor de koers die hij vorig jaar won. De stevige Noor is bovendien niet vies van een zuchtje wind of een spatje regen.

   

  Wie zeker goed uit de verf kan komen in slecht weer is Mads Pedersen, dat weten we sinds zijn triomftocht op het WK vorig jaar. De Deen won zopas een rit in de BinckBank Tour, waar hij ook de primus was in het puntenklassement. Hij komt dus met vertrouwen aan de start.

   

  Ten slotte ook 2 sterren voor Oliver Naesen, die ondanks een flinke smak in de 1e etappe van de BinckBank Tour toch klaar lijkt voor Gent-Wevelgem. Dat bewees hij met de 2e plaats in de slotrit, op een handvol seconden van de ongenaakbare Van der Poel.

  1 ster: een handvol snelle benen

  Vijf renners krijgen één ster van onze wielerredactie. Daarbij vinden we vooral snelle jongens terug, zoals onder meer Sam Bennett. Als de Ierse groenetruiwinnaar een zware koers overleeft in een kleinere groep is hij uiteraard niet kansloos in de spurt.

   

  De Jaspers - Philipsen en Stuyven - mogen ook speculeren op hun sprint en hebben het voordeel dat ze kunnen acteren in de schaduw van hun respectievelijke kopmannen Kristoff en Pedersen.

   

  De Italianen Sonny Colbrelli en Matteo Trentin sluiten het rijtje. Trentin is de kopman bij CCC en Colbrelli toonde in de BinckBank Tour en met een 4e plaats in de Brabantse Pijl dat het wel snor zit met zijn conditie.