Stad wil stadionplannen van Club en Cercle redden: "We passen de plannen aan"

  Zo moet het nieuwe stadion van Club Brugge er gaan uitzien.

  De stad Brugge zal het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de site aan de Blankenbergse Steenweg aanpassen. Met de aanpassingen wordt tegemoetgekomen aan de opmerkingen van de Raad van State. Zo moet het stadiondossier van Club en Cercle Brugge gered worden.

  Dinsdag had de Raad van State een bom onder het stadiondossier in Brugge gelegd. De ruimtelijke plannen voor de bouw van een nieuw stadion voor Cercle Brugge en van bedrijventerreinen aan de Blankenbergse Steenweg werden vernietigd.

   

  Daardoor kwamen de stadionplannen van beide Brugse voetbalclubs in het gedrang. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir wou zo snel mogelijk een oplossing vinden en daarom vond vrijdag een overleg plaats.

   

  Demir zat om de tafel met de burgemeester van Brugge, Dirk De fauw, en de voorzitters van Club en Cercle Brugge, Bart Verhaeghe en Vincent Goemaere. Na overleg is besloten om met de Vlaamse regering te remediëren. Daarvoor zal het ruimtelijk uitvoeringsplan worden aangepast. 

  Als er dan niemand in beroep gaat, zouden de plannen kunnen doorgaan en kunnen we het stadiondossier eindelijk afsluiten.

  Brugs burgemeester Dirk De fauw

  "De punten die de Raad van State aanhaalde om het dossier te vernietigen, zullen wij aanpassen", zegt burgemeester De fauw.

   

  Zo was de parking te groot uitgetekend volgens de Raad van State. "Aangezien enkel Cercle er zal voetballen, zullen er minder parkeerplaatsen nodig zijn. Ook zullen we zorgen voor meerlagige parking."   

   

  Voorts was ook de onzorgvuldigheid in ruimtegebruik een belangrijk struikelblok. "We hebben beslist om op de Blankenbergse Steenweg enkel de oefenvelden van Cercle te plaatsen. Voor de oefenvelden van Club Brugge zoeken we een andere oplossing, eventueel bij bestaande sportcentra in de stad."   

   

  Volgende week zal de Vlaamse overheid het remediëringsbesluit vaststellen. "Als er dan niemand in beroep gaat, zouden de plannen kunnen doorgaan en kunnen we het stadiondossier eindelijk afsluiten." Dat zal als muziek in de oren klinken van zowel Club als Cercle Brugge.