Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en Scheldeprijs zijn niet in gevaar

  Volgende week zondag gaat de Ronde van start in Antwerpen.

  Parijs-Roubaix wordt vanwege de coronacrisis afgelast, maar Gent-Wevelgem, de Scheldeprijs en de Ronde van Vlaanderen gaan wel gewoon door. Dat benadrukt Tomas Van Den Spiegel van organisator Flanders Classics.

  In Frankrijk heeft organisator ASO Parijs-Roubaix moeten schrappen, in ons land wordt er de komende dagen wel gekoerst.

   

  "Wij zien niet in waarom de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem of de Scheldeprijs niet kunnen doorgaan", reageert Tomas Van Den Spiegel. "Vandaag is er geen enkele reden om in ons land de koers te verbieden."

   

  "We werken nu al maanden met de autoriteiten samen om alles zo veilig mogelijk te kunnen organiseren. En dat lukt ons."

   

  "Ik denk ook dat het publiek de boodschap ondertussen wel al heel duidelijk heeft begrepen. We vragen iedereen om de koers op een scherm te volgen."

   

  Waar er in het verleden gefeest werd van in Antwerpen tot in Oudenaarde, is er nu geen plaats voor festiviteiten.  "De start- en aankomstzone zijn verboden voor het publiek", benadrukt Van Den Spiegel. "Alle hellingen en kasseizones worden sowieso afgesloten. Ook daar mag geen publiek staan."

   

  "Wie langs het parcours woont, mag op zijn oprit of vanuit de tuin kijken, maar dan wel met een mondmasker op", geeft de organisator nog mee.

  De start- en aankomstzone zijn verboden voor het publiek. We vragen iedereen om de koers op uw scherm te volgen.

  Tomas Van Den Spiegel (Flanders Classics)

  Van Den Spiegel op Twitter

  Programma Vlaamse klassiekers
  11/10 82e Gent-Wevelgem
  14/10 108e Scheldeprijs
  18/10 104e Ronde van Vlaanderen

  U kunt de koersen allemaal volgen via Sporza.

  Brugge-De Panne neemt rist maatregelen

  Ook Brugge-De Panne blijft op de kalender staan. Op dinsdag 20 oktober rijden de vrouwen de WorldTour-koers, een dag later is het aan de mannen.

   

  "Wij hebben sowieso al een pak extra maatregelen genomen. Wij vragen net zoals iedereen met aandrang om niet naar onze twee koersen te komen. Onze beide wedstrijden zijn perfect te volgen op televisie", stelt woordvoerder Johan Van Hecke.

   

  "Er mag geen publiek komen aan de start of aankomst en ook op andere cruciale punten is dat het geval. Zo kunnen we de wedstrijden perfect organiseren."