Bondscoach speelde met 5 debutanten: "Minder automatismen, tevreden over attitude"

  Roberto Martinez steekt Sebastiaan Bornauw een hart onder de riem.

  Roberto Martinez maalt er niet om dat er gisteravond een einde is gekomen aan de zegereeks van de Rode Duivels. De bondscoach zag in de oefeninterland tegen Ivoorkust (1-1) mooie dingen in zijn jong team.

  Zinho Vanheusden (21), Alexis Saelemaekers (21), Sebastiaan Bornauw (21), Joris Kayembe (26) en doelman Hendrik Van Crombrugge (27) pakten allemaal hun eerste cap.

   

  "Ik ben tevreden over de attitude van mijn spelers", reageert Roberto Martinez. "Ik ben er zeker van dat mijn spelers beter zijn geworden door deze 90 minuten."

   

  "Als je niet wint, ben je altijd teleurgesteld. Maar als je alles bekijkt, kan ik echt niet ontgoocheld zijn. Je mag niet van spelers verwachten dat ze debuteren bij de Rode Duivels  en meteen weten wat ze moeten doen. Een team vormen is een lang proces en vandaag was een eerste succesje op weg daarnaartoe."

   

  In het slot gaven de Belgen nog een 1-0-voorsprong uit handen waardoor er een einde kwam aan een reeks van 12 zeges op rij. Het was de pas ingevallen Sebastiaan Bornauw (Keulen) die aan de noodrem hing bij Pépé.

   

  Martinez: "Sebastiaan moet op de eerste plaats blij zijn, want hij is nog jong en heeft al zijn debuut gemaakt bij de nationale ploeg. Dit maakt deel uit van het spel en hij zal hieruit leren."

  Als je alles bekijkt, kan ik echt niet ontgoocheld zijn. Je mag niet van spelers verwachten dat ze debuteren bij de Rode Duivels  en meteen weten wat ze moeten doen.

  Roberto Martinez

  "Indrukwekkende Saelemaekers en uitstekende Vanheusden"

  "Ik vond de houding van de spelers erg goed, de manier waarop ze voor elkaar werkten", gaat de bondscoach voort.

   

  "Aan de bal zagen we dat er minder automatismen waren, op uitzondering van de fase waaruit het doelpunt voortkwam. Dat was een mooie actie."

   

  Alexis Saelemaekers (Milan) en Zinho Vanheusden (Standard) maakten een goeie beurt. "Alexis was echt indrukwekkend en dan nog eens op een positie die hij niet echt goed kent. In de Serie A, bij een grote club als Milan, heeft hij stappen gezet en dat zagen we."

   

  "Voor Zinho kwam deze wedstrijd dan weer op het perfecte moment: hij is aanvoerder bij Standard en sterkhouder bij de beloften. Positioneel vond ik hem uitstekend, tegen zeer sterke Ivoriaanse spitsen."

  Meer over de wedstrijd: