Vanheusden: "Nu ik er eenmaal van heb geproefd, wil ik alleen maar meer"

  Batshuayi en Vanheusden vieren het openingsdoelpunt.

  De experimentele oefenpot van de jonge Duivels tegen Ivoorkust eindigde op een 1-1-gelijkspel. Na afloop van de match werd Alexis Saelemaekers verkozen tot Man van de Match. Ook debutant Zinho Vanheusden deed het goed. "We kunnen met fierheid op de wedstrijd terugkijken", zegt Vanheusden.

  Saelemaekers: "Tevreden over mijn prestatie, collectief wat minder"

  Alexis Saelemaekers verhuisde vorig seizoen naar AC Milan en kreeg gisteren zijn eerste speelminuten van bondscoach Roberto Martinez. De ploegmakker van Zlatan Ibrahimovic was meteen goed voor een assist bij het enige Duivelse doelpunt van de avond van Michy Batshuayi.

   

  "Wat een formidabele ervaring. Van een mooier debuut had ik niet kunnen dromen. Spijtig genoeg zat de zege er niet in", klinkt het bij Saelemaekers na het 1-1-gelijkspel.

   

  "Zoals altijd heb ik het maximum gegeven op het veld en ik ben tevreden over mijn prestatie. Alleen is het spijtig dat het collectief wat minder was. Nu moeten we zien dat we beter spelen tegen de volgende tegenstanders."

   

  Saelemaekers had ook nog een woordje dank voor zijn ex-club, Anderlecht. "Ik heb mijn hele opleiding bij Anderlecht gekregen en ik ben blij voor alles wat er gebeurd is. Zonder Anderlecht zat ik nu misschien niet waar ik nu ben. Ik bedank hen dan ook voor alles wat ze voor mij gedaan hebben."

   

  (lees voort onder de tweet)

  Vanheusden: "Nu wil ik alleen maar meer"

  Naast Saelemaekers was het ook de eerste basisplek voor Zinho Vanheusden bij het nationale elftal. De Standard-verdediger speelde zeker een behoorlijke partij.

   

  "Op de eerste plaats ben ik heel trots om hier te spelen, voor mijn familie, vriendin en vrienden. Maar ik weet ook dat ik nog beter kan", bekende Vanheusden na afloop.   

   

  "Ik ben echt heel tevreden over mijn debuut. Het kan natuurlijk altijd beter, we misten nog wat automatismen. Ik ben enorm fier en zal deze dag nooit meer vergeten."

   

  "Nu ik er eenmaal van heb geproefd, wil ik alleen maar meer. Achteraan deden we het volgens mij echt wel goed. We waren heel geconcentreerd tegen Zaha en co. De trainer had ons ook goed gebriefd."

   

  "Het zou ideaal geweest zijn om deze match winnend af te sluiten, maar ondanks de gelijkmaker kunnen we met fierheid terugkijken op de wedstrijd."

  Bornauw kwam Vanheusden aflossen.

  Batshuayi: "Hoop dat de jongens zich konden amuseren"

  "Het deed me goed om weer hier te spelen voor de supporters, ookal waren ze er niet allemaal bij", zegt Batshuayi. "Het is beter dan niets. Dat we niet konden winnen voor hen, is mijn grootste frustratie vanavond."

   

  "Het was de eerste match voor de jonge spelers en het is frustrerend dat we niet wonnen. Dat had goed geweest voor de jongens. Maar ik hoop dat ze zich ook konden amuseren. Nu werken we toe naar de volgende matchen. Geen vriendschappelijke, maar belangrijke wedstrijden"

   

  Batshuayi scoorde zijn 19e interlandgoal in 31 wedstrijden. Mooie cijfers. Zullen we voor zijn 20e doelpunt iets speciaals te zien krijgen? "Neen, daar denk ik niet aan. Ik wil gewoon efficiënt zijn en winnen met de ploeg. Dat is mijn job."

  Bekijk alle reacties