Maaseik grijpt voor het eerst in 20 jaar naast CL: "Financieel is dat geen probleem"

  Voor het eerst in twintig jaar staat Maaseik niet in de groepsfase van de Champions League. De volleybalploeg geraakte niet voorbij de voorrondes
  na twee verloren wedstrijden op een minitoernooi in Zwitserland. Volgens
  manager Dieter Leenders kwam dit toernooi te vroeg. 

  “We hadden ons dit toernooi toch anders voorgesteld”, reageert manager Dieter Leenders na de uitschakeling. “In de eerste wedstrijd lieten we te veel punten liggen en in de tweede wedstrijd sloeg de twijfel toe bij onze spelers. Dan sta je heel snel met je koffers klaar om naar huis te gaan.”

   

  De ploeg had wel te kampen met twee geblesseerden, waaronder Red Dragon Pieter Verhees. Maar het lag niet alleen aan de blessures bij Maaseik. Van de

  ploeg van vorig seizoen zijn er maar vier gebleven en dus had de club acht nieuwe namen nodig. Dat team was pas begin september voltallig. “Als je op acht september een nieuwe setter binnenhaalt en een maand later sta je in Europa, dan komt dat te vroeg. Dat zijn geen excuses, maar de harde realiteit.”

   

  Toch vindt Leenders het jammer want sinds 2000 speelde Maaseik elk jaar Champions League. De volleybalploeg richt nu zijn pijlen op CEV-cup. De halve finales zijn haalbaar, volgens de manager, maar ze hopen zelfs op meer. “Als we alles winnen, komen we Sint-Petersburg tegen in de halve finales, dat is een moeilijke kaart. Maar in sport is alles mogelijk, dat hebben we gisteren zelf ondervonden.” De eerste wedstrijd vindt plaats op 11 november tegen Chaumont.

  Geen financiële domper: "Champions League is geen jackpot"

  In het voetbal krijg je een grote som geld als je naar de Champions League mag, maar in het volleybal is dat anders. “Je moet weten dat de Champions League geen jackpot is. Wij betalen zelf inschrijvingsgeld en als we het goed doen, krijgen we iets terug. Het is een nuloperatie.”

   

  Volgens de manager wordt Maaseik hier dus financieel niet slechter van. “Ook onze sponsors beseffen dat dit een uitschuiver is, dat we een moeilijke kaart getrokken hadden.”

   

  Het zijn diezelfde sponsors die ook het vertrouwen behouden in Maaseik na de hele coronacrisis. “Ze gaan ons niet in de steek laten. We zijn strijdvaardig en capabel om het nog zeker een jaar op te vangen”, zegt Dieter Leenders vol vertrouwen. Zondag komt Aalst op bezoek in de Belgische competitie. Er zijn zo’n 600 supporters toegelaten, dat is de helft minder dan normaal.