Belgisch kampioen Sweeck: "Heb geen verplichte coronatest moeten ondergaan"

  Belgisch kampioen Laurens Sweeck gaat in Gieten op zoek naar zijn eerste seizoenszege.

  Met de cross in Gieten op zondag wordt de Superprestige op gang geschoten. Vorig jaar ging de eindwinst naar Laurens Sweeck, die ook nu van dit klassement een doel heeft gemaakt. Voorlopig zonder verplichte coronatesten.

  "Superprestige is klassement dat ik voor ogen heb"

  De Superprestige in Gieten is de eerste van acht wedstrijden, zoals het programma nu voorligt, maar door de coronaperikelen zou dit nog altijd kunnen wijzigen. Na Gieten crossen de renners normaal in Ruddervoorde (24/10), Niel (11/11), Merksplas (23/11), Boom (5/12), Gavere (19/12), Heusden-Zolder (26/12) en Middelkerke (6/2).   

   

  Vorig jaar ging Belgisch kampioen Laurens Sweeck van Pauwels Sauzen-Bingoal met de eindwinst aan de haal. "Ook nu is dit wel een klassement dat ik voor ogen heb", zegt Sweeck. "Vooral omdat er veel wedstrijden in zitten die me wel moeten liggen. Maar goed, dat is nog veraf, we zullen eerst moeten zien hoe het seizoen nog verloopt."   

   

  De renners crossen zondag in Nederland, in Gieten dat in rode zone ligt, maar een probleem hoeft dat niet te vormen. "Ik vertrek zaterdag en keer zondagavond al terug, dus ik moet daarna niet in quarantaine omdat ik er minder dan 48 uur verbleef", weet Sweeck, die als beroepsporter normaal buiten de algemeen geldende regels valt.

  "Geen verplichte coronatest"

  Met Lokeren en Kruibeke werden al twee crossen afgewerkt. "En neen, wij moesten geen verplichte coronatest ondergaan", aldus Sweeck nog. "Wel werd onze temperatuur gemeten voor de cross en houden wij ons strikt aan de maatregelen. In de camper zit je ook in je eigen bubbel en er is geen publiek op de crossen. Dat maakt ook al een groot verschil."


  De Belgische kampioen zag ploegmaat Eli Iserbyt winnen in Lokeren en Toon Aerts in Kruibeke. Zelf finishte hij als derde en tweede. "We zijn met drie jongens momenteel wel aan elkaar gewaagd. Ik denk dat we een heel spannend cross-seizoen tegemoet gaan."


  De wedstrijd in Gieten gaat door in afgeslankte vorm wegens Covid-19. Zonder publiek, zonder gasten/vip's en geen jeugdwedstrijden. Het programma bestaat enkel uit de wedstrijden voor de  elite-vrouwen/U23 en elite-mannen/U23.

  Ik moest geen verplichte coronatest ondergaan. Wel werd onze temperatuur gemeten voor de cross en houden wij ons strikt aan de maatregelen. In de camper zit je ook in je eigen bubbel en er is geen publiek op de crossen. 

  Laurens Sweeck