Thibaut Courtois moet drieluik met Rode Duivels laten schieten

  Thibaut Courtois blijft even van het veld weg.

  Thibaut Courtois zal niet tussen de palen staan voor het drieluik van de Rode Duivels tegen Ivoorkust, IJsland en Engeland. De doelman is niet fit genoeg en keert terug naar Real Madrid.

  Terwijl onder anderen Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku gisteren opwarmden op de fiets, ontbrak van Thibaut Courtois elk spoor. Vandaag verdwijnen de vraagtekens: na zijn medische check-up heeft de doelman de selectie verlaten. "Hij is niet fit genoeg om te spelen", klinkt het.

   

  Courtois zal zo de oefenwedstrijd tegen Ivoorkust (20u45) missen en het tweeluik in de Nations League tegen Engeland (zondag) en IJsland (volgende week woensdag).

   

  Simon Mignolet was sowieso al de eerste keuze van bondscoach Roberto Martinez tegen Ivoorkust, maar de kans is groot dat de doelman van Club Brugge ook de andere twee wedstrijden voor zijn rekening moet nemen.

   

  Kersverse vaders Koen Casteels en Hendrik Van Crombrugge zijn niet beschikbaar. Davy Roef (AA Gent) en beloftedoelman Jens Teunckens (AEK Larnaca) kunnen wel nog overnemen.