Ga naar de inhoud

Musonda speelde al 2 jaar niet meer, maar gelooft nog in "onmogelijke" comeback

Charly Musonda werkt zich in het zweet.

Twee jaar na zijn zware knieblessure hoopt Charly Musonda jr. (23) ooit weer op een voetbalveld te staan. De aanvaller werkt hard aan zijn revalidatie, ook al noemden zijn dokters het "een onmogelijke berg om te beklimmen". "Ik doe er alles aan om weer te spelen", schrijft hij op Instagram.

Charly Musonda was amper 15 jaar toen hij Anderlecht verliet voor Chelsea, maar het grote talent kon zich nooit tonen op het wereldtoneel. In 2018 liep hij bij zijn debuut voor Vitesse - zijn derde uitleenbeurt op rij - een letsel aan zijn kruisband op.

 

In oktober vorig jaar moest Musonda onder het mes voor zijn aanslepende blessure. Eén jaar later werkt hij nog steeds aan zijn terugkeer. 

 

"Het is ondertussen 4 jaar geleden dat ik nog twee wedstrijden na elkaar kon spelen. Het is al 3 jaar geleden dat ik nog voor Chelsea in actie kwam. De laatste twee jaar ben ik geblesseerd, niets dan hartzeer", schrijft Musonda op Instagram.

 

"De dokters hadden me verteld dat een operatie na zo lang buiten strijd te zijn het einde was. Het was een onmogelijke berg om te beklimmen, waren hun exacte woorden."

"Ik blijf geloven in de onmogelijke comeback"

Maar Musonda blijft strijdvaardig en geeft de hoop niet op. "Ik mis het voetbal zo hard en ik doe er alles aan om weer te spelen. Geef je dromen niet op!"

 

"Ik blijf die onbeklimbare berg beklimmen, elke dag, om weer een bal aan mijn voet te voelen. Niets kan dat gevoel evenaren. Tot die dag komt, zal ik hard blijven werken en blijf ik geloven in de onmogelijke comeback."

 

"Bij de beste comebacks lijkt er geen weg terug en moet je heel diep gaan. Dit is mijn verhaal."

 

Musonda ligt nog tot 2022 onder contract bij Chelsea. De Brusselaar heeft al uitleenbeurten achter de rug bij Real Betis, Celtic en Vitesse.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.