Leukemans: "Ik begrijp niet goed wat ze bij Lotto van plan zijn"

  Björn Leukemans te gast in onze Facebook Live

  Björn Leukemans was gisteren te gast in onze Facebook Live na de Brabantse Pijl. De ex-renner, viervoudig winnaar van de Druivenkoers en een karrenvracht ereplaatsen in alle klassiekers, analyseerde de spannende sprint en antwoordde op de vele vragen van de surfers.

  "Volledige verjonging is geen verstandige keuze"

  In de Facebook Live werden veel vragen gesteld over Lotto-Soudal en hoe het komt dat ze er eigenlijk niet aan te pas komen in eendagskoersen. Ook Tim Wellens zakte in wat toch zijn koersen moesten zijn door het ijs.

   

  "Tim Wellens was niet goed genoeg", zegt Björn Leukemans onomwonden. "Je wint natuurlijk niet op bestelling.  Het is wel een raar seizoen door COVID en het was te verwachten dat, zodra het seizoen weer zou starten, iedereen top zou zijn."

   

  Ook over de verjonging en het niet verlengen van de contracten van enkele vaste waarden heeft de ex-Lotto-renner een duidelijke mening. "Ik vind dat geen verstandige keuze. Je moet zeker in de jeugd investeren, jonge renners aantrekken en een kans geven."

   

  "Maar ik blijf erbij dat je ze moet omringen met ervaring. Wat ze nu aan het doen zijn…? Ik weet het toch niet zo goed, maar het zal er zeker niet gemakkelijker op worden, op die manier."

  "Het verslavende gevoel van een afgetraind lichaam"

  Op de vraag of hij het koersen mist zie je toch nog de glinstering in de ogen van Leukemans. "Natuurlijk mis ik het, de eerste vier jaar na mijn afscheid had ik het wel heel moeilijk, maar nu is het beter", zegt Leukemans, die in 2015 zijn fiets aan de haak hing.

   

  "Het voldane gevoel na een zware training of zware wedstrijden en daarna een warm bad nemen… Het verslavende gevoel van een afgetraind lichaam dat naar topconditie aan het groeien is. Dat mis ik wel."

   

  Maar de competitie, dat is nu voorbij. "Ik rijd nog één keer in de week, op zondag, een tweetal uurtjes. Ik heb mijn carrière gehad en nu zijn er andere dingen." Als fervent bezoeker van de fitness moet hij zijn afgetraind lichaam alvast niet al te veel missen.

  Herbekijk de Facebook Live: