Jan Bakelants, de opvolger van Patrick Lefevere? "Ik geloof daar in"

  Jan Bakelants reed in 2014 een jaartje voor Omega Pharma-Quick Step.

  Jan Bakelants (34) staat dicht bij een contractverlenging bij Circus-Wanty Gobert, dat volgend jaar promoveert naar de WorldTour. In Extra Time Koers werd Bakelants al vaak bestempeld als toekomstig UCI-voorzitter, maar in de uitzending van woensdag kwam ook een toekomst als ploegmanager aan bod.

  Michel Wuyts zag na een reportage met Marc Hirschi een parallel met tafelgast Jan Bakelants.

   

  "Marc en Jan zijn beiden een oudere ziel in een jong lichaam. Jan is rijp en oud genoeg om over 2 à 3 jaar manager te worden", zei onze commentator.

   

  "Of dat in mijn gedachten speelt? Eigenlijk wel, ja", pikte Jan Bakelants in. 

   

  "UCI-voorzitter worden vind ik ook interessant, maar dat is meer politiek. En daar ben ik misschien niet diplomatisch genoeg voor."

   

  Hoeft Patrick Lefevere (65) dan niet meer te speuren naar zijn opvolger? "Daar zat ik ook aan te denken", gaf Michel Wuyts aan.

   

  "Geduld is een goeie raad. Als hij nu nog 2 jaar bij Hilaire Van der Schueren - die zal toch niet voorbij zijn 80e blijven doorgaan? - kan leren hoe zo'n ploeg groeit tot het WorldTour-niveau, dan kan hij daar overnemen, zich bewijzen en doorgroeien. Ik geloof daar in."

  "Voor Circus-Wanty Gobert lag WorldTour-licentie eigenlijk voor het rapen"

  "Het is interessant wat er bij Circus-Wanty Gobert gebeurt", gaf Jan Bakelants nog aan over zijn team, dat de WT-licentie van CCC overneemt en dus promoveert.

   

  "Ze springen vroeg, maar ze doen het op het juiste moment. Het is een periode van laagconjunctuur."

   

  "De licentie van CCC was volgens mij ook niet extreem duur, want dat werkt met vraag en aanbod. Ze lag eigenlijk voor het rapen."

   

  "Het ideale is als je zoals Alpecin-Fenix de winnaar wordt van het procontinentale circuit. Dan mag je overal starten, maar kun je zelf kiezen waar je wel of niet rijdt."

   

  "Zij hebben met Van der Poel een kopman op WT-niveau, maar hebben een procontinentale licentie. Maar het is zeker goed dat Circus-Wanty Gobert nu springt."

   

  "Luister hoe hij argumenteert", sloot Michel Wuyts het gespreksonderwerp af. "Dat is klare taal."

  Bekijk de volledige aflevering van Extra Time Koers: