VIDEO: De Boer verliest, Camavinga jongste Franse schutter na WO I en naïeve Mannschaft

  Mexico verknoeit het debuut van Frank de Boer in Amsterdam.

  Morgen oefenen de Rode Duivels tegen Ivoorkust, maar ook vanavond stonden al enkele interessante vriendschappelijke interlands op het menu. Oranje verloor, Camavinga schreef Franse geschiedenis, Duitsland en Turkije maakten er doelpuntenrijke draw van.

  De Boer verliest 1e match als Oranje-coach

  Mexico heeft het debuut als bondscoach van Frank de Boer verpest. Onze noorderburen liepen in Amsterdam tegen een 0-1-verlies aan. De Boer kwam op 23 september aan het roer, nadat Ronald Koeman van de zomer naar Barcelona was getrokken.

   

  De Boer begon met wat nieuwe jongens en liet anderen rusten met het oog op de Nations League-duels tegen Bosnië en Italië. De thuisploeg toonde lang weinig tot niets en Mexico kon door fouten een paar keer gevaarlijk zijn.

   

  De beslissing viel op het uur: Aké, die bij de rust Van Dijk was komen vervangen, maakte een penaltyfout op Jimenez, die zelf de strafschop omzette. Tim Krul, die na 5 jaar zijn rentree in het doel maakte, had er geen verhaal tegen.

   

  Pas naar het eind drong Oranje aan. In het slot werd het bijna nog een gelijkspel, maar De Jong kopte op doelman Talavera en Memphis' rebound botste op de lat.

  Camavinga (17) is jongste Franse doelpuntenmaker sinds WO I in doelpuntenkermis

  Frankrijk veegde vanavond in Parijs de vloer aan met Oekraïne, dat wel een pak vaste waarden miste door corona en blessures. Olivier Giroud en Eduardo Camavinga stalen de show.

   

  In zijn 100e interland scoorde Giroud 2 keer. De spits van Chelsea zit nu aan 42 goals voor zijn land, eentje meer dan Michel Platini. Alleen Thierry Henry (51) telt er meer.

   

  Camavinga liet vorige maand bij zijn eerste invalminuten al een geweldige indruk, vandaag bekroonde hij zijn eerste basisplaats met een acrobatische goal. De 17-jarige middenvelder van Rennes opende de score.

   

  Camavinga werd zo de op 1 na jongste goalgetter van Frankrijk met zijn 17 jaar en 11 maanden. Maurice Gastiger was 6 maanden jonger, toen hij scoorde tegen Zwitserland in... 1914. Net als vorige maand tegen Kroatië toonde Frankrijks grootste aanstormende talent zijn flair en geweldige techniek.

   

  Zijn goal was daar een staaltje van. Met zijn rug naar doel pakte hij uit met een slimme trap over zijn hoofd, nadat de doelman een kopbal van Giroud gekeerd had.

   

  Giroud maakte de 2-0 en 3-0, een owngoal zorgde voor 4-0 bij de rust. Tolisso, Mbappé en Griezmann maakten de 7-klapper compleet.

  Camavinga scoort.

  Naïeve Duitsers laten Turken telkens terugkeren

  Duitsland is in dezelfde val getrapt als vorige maand. Voor 300 toeschouwers in Keulen gaf een "B-team" te makkelijk telkens een voorsprong uit handen. De 3-3 viel in de 94e minuut.

   

  In de Nations League in september tegen Spanje (1-1) en Zwitserland (1-1) gaf Duitsland ook telkens een voorsprong weg. Draxler (45'+1), Neuhaus (58') en Waldschmidt (81e) brachten Duitsland vanavond 3 keer voor, maar Tufan (50'), Karaca (67') en Karaman (94') straften de naïviteit van de Duitsers af.

   

  "Ik ben natuurlijk teleurgesteld en geïrriteerd", reageerde bondscoach Joachim Löw.  "We leiden 3 keer en spelen gelijk. Dat probleem bestaat al een tijdje. We hebben erover gepraat, ook met andere spelers gebeurde het. We verliezen te makkelijk de bal."

   

  De vedetten Kimmich, Gnabry, Goretzka en andere Kroosen ontbraken dan wel, maar Löw had zijn mannen vanavond ingeprent dat ze moesten bewijzen dat ze er vorige zomer bij wilden zijn op het EK. Duitsland speelt de komende dagen tegen Oekraïne en Zwitserland om de Nations League.