Stad Brussel brengt publiek voor Rode Duivels van 11.000 naar 7.000, alcohol verboden

  Vorige week was er nog sprake van geen fans, maar de UEFA liet toen 30 procent van capaciteit toe.

  De strengere coronaregels in Brussel hebben ook een impact op de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Ivoorkust van morgen. Eerst was er geen publiek toegelaten, sinds vorige week 11.000, maar nu opnieuw maar 7.000. Dat bevestigde schepen van Sport Benoit Hellings.

  De aanpassing van het supportersaantal komt er, nadat de Brusselse provinciale crisiscel woensdag besloten had om alle cafés vanaf donderdag 8 oktober voor 1 maand te sluiten. De crisiscel stelde ook een alcoholverbod in de openbare ruimte in.

   

  Na overleg tussen de stad Brussel en de Belgische voetbalbond (KBVB) wordt ook de organisatie van de interland hieraan aangepast. De bubbel van de supporters die België-Ivoorkust willen bijwonen, mag maximum 5 personen bedragen. Op hun ticket hebben zij normaal allemaal een tijdslot gekregen waarin ze verwacht worden het stadion te betreden.

   

  De fans volgen alleen een vooraf uitgestippeld traject, waardoor contact met andere personen vermeden wordt.

   

  De consumptie van alcohol in en rond het stadion is verboden. Buiten het stadion wordt er geen eten of drinken verkocht in kramen en binnen het stadion zal per bubbel 1 persoon door middel van een armband aangeduid worden als de enige persoon die drank mag halen. En dat zal enkel water of frisdrank zijn.

  Van Loock: "Verkoop loopt nog, mensen houden zich in"

  De woordvoerder van de Rode Duivels, Stefan Van Loock, geeft een woordje uitleg: "De verkoop loopt nog tot die 7.000 bereikt zijn. Gezien de omstandigheden is er geen massale stormloop, dat kan je begrijpen."

   

  Het blijkt dat mensen niet happig zijn om de match in Brussel bij te wonen: "De omstandigheden zijn niet evident en mensen stellen zich vragen bij al wat er gebeurt en wat er vandaag ook nog beslist is in Brussel. Mensen houden zich in. Dat is jammer, maar begrijpelijk."

   

  Van Loock benadrukt dat de match in samenwerking met de Stad Brussel volledig veilig volgens het coronaprotocol zal georganiseerd worden. "En dat voor een groot stadion in een match buiten. Ik zie weinig gevaar."