Seattle Storm evenaart record met 4e WNBA-titel, Megan Rapinoe viert mee

Het team van Seattle poseert voor de foto als kampioen.

Seattle Storm heeft zich tot kampioen van de WNBA gekroond. In de finale was het meer dan een maatje te groot voor de Las Vegas Aces, het werd 92-59 in de derde zege op een rij. Voor Seattle is het de vierde WNBA-titel. De bijna 40-jarige Sue Bird, de vriendin van Megan Rapinoe, vierde haar 4e titel.

Na twee eerdere zeges in de finale (93-80 en 104-91) liet Seattle niets aan het toeval over in de derde wedstrijd van de finale. Onder impuls van MVP Breanna Stewart (26 punten) werd Las Vegas met huid en haar opgegeten: 92-59.

 

Seattle volgt op de erelijst de Washington Mystics op, Stewart volgt Emma Meesseman op als MVP van de finale. Dat was ze ook al 2 jaar geleden. Seattle evenaart met de vierde titel recordhouders Minnesota Lynx en Houston Comets.

 

Seattle werd ook al kampioen in 2004, 2010 en 2018 en daar was Sue Bird, die volgende week haar 40e verjaardag viert, telkens bij. Bird is de vriendin van Megan Rapinoe, de flamboyante aanvoerster van de nationale voetbalploeg van de VS. Rapinoe vierde mee op het terrein (zie foto onder).

 

Bird speelde nog een belangrijke rol in de titel. In de eerste wedstrijd van de finale deelde ze maar liefst 16 assists uit, het vorige record stond op 12.

Megan Rapinoe en Sue Bird vieren de titel met de trofee.

Daarom is Breanna Stewart de MVP van de finale

Emma Meesseman en Washington sneuvelden in ronde 1