Ga naar de inhoud

Rode Duivels Chadli en Van Crombrugge haken af, zorgen om Mertens

De vrouw van Hendrik Van Crombrugge (archief) is pas bevallen.

Winger Nacer Chadli en reservedoelman Hendrik Van Crombrugge hebben de selectie van de Rode Duivels verlaten, zo bevestigde bondscoach Roberto Martinez op het persmoment daags voor de oefeninterland tegen Ivoorkust. Chadli is niet fit, Van Crombrugge blijft bij zijn pasgeboren zoontje.

Chadli keert terug naar zijn nieuwe club Basaksehir, waarvoor hij nog niet in actie kwam. Koen Casteels werd eerder al vrijgegeven voor de geboorte van zijn kind en ook zijn collega-doelman Hendrik Van Crombrugge verlaat de selectie, omdat zijn partner net bevallen is.

 

AEK Larnaca-doelman Jens Teunckens werd van de beloften overgeheveld als zijn vervanger. Het is de 2e keer dat hij bij de selectie werd gehaald om een afwezigheid op te vangen, ook vorig jaar in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino en Kazachstan was hij erbij. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Coronavraagtekens achter naam van Mertens

Voorin staan er nog steeds heel wat vraagtekens achter de naam van Dries Mertens, die met zijn team Napoli in quarantaine zit. Het risico op coronabesmetting is immers groot, na het Serie A-duel tegen Genoa, op 27 september. Bij die ploeg zijn inmiddels meer dan 20 besmettingen vastgesteld.

 

Martinez: "Dit is een beslissing van de lokale overheid in Zuid-Italië. De spelers mogen het hotel voorlopig niet verlaten. We hebben geprobeerd om Dries hier te krijgen, maar zonder succes."

 

"De momenten bij de nationale ploeg zijn schaars: dit is nog maar de 2e keer in 12 maanden dat we samen zijn. "Contact time" is erg belangrijk en als ze Dries vrijgeven, komt hij onmiddellijk."

 

"In het slechtst mogelijke scenario moet hij 14 dagen in quarantaine en dan kan hij voor de laatste wedstrijd in IJsland nog afreizen, maar we hopen hem eerder te verwelkomen."

In het slechtst mogelijke scenario moet hij 14 dagen in quarantaine en dan kan hij voor de laatste wedstrijd in IJsland nog afreizen,

Roberto Martinez

Enkel de 19 Duivels voor oefenmatch op het trainingsveld

19 Rode Duivels, 16 veldspelers en 3 doelmannen, verschenen vandaag in Tubeke op het trainingsveld voor de laatste training van de Rode Duivels voor Ivoorkust.

 

Roberto Martinez had op voorhand aangegeven dat op training enkel de spelers zouden verschijnen die in aanmerking komen voor die interland. De bondscoach wil dan met het oog op de toekomst wat nieuwe jongens aan het werk zien.

 

Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Axel Witsel en co werkten apart met het oog op de Nations League-duels van zondag in Engeland en komende week woensdag in IJsland.

 

De doelmannen waren Mignolet, Teunckens en Davy Roef, de vervanger van Casteels,. Van de verdedigers waren Sebastiaan Bornauw, Dedryck Boyata, Brandon Mechele en Zinho Vanheusden van de partij, bij de middenvelders Leander Dendoncker, Hans Vanaken, Alexis Saelemaekers, Joris Kayembe en Timothy Castagne.

 

Bij de aanvallers kwamen Jérémy Doku, Dodi Lukebakio, Divock Origi, Leandro Trossard, Yari Verschaeren, Michy Batshuayi en Christian Benteke op het trainingsveld.

 

Bornauw, Saelemaekers en Vanheusden zijn in principe alleen inzetbaar tijdens de oefenwedstrijd tegen Ivoorkust, want daarna gaan ze naar de nationale beloften, die zich proberen te plaatsen voor het EK U21.