Remco Evenepoel: "Een nagelbreedte verder en mijn carrière was afgelopen"

  Remco Evenepoel viel zwaar in de Ronde van Lombardije.

  We wisten al dat Remco Evenepoel door het oog van de naald was gekropen bij zijn val in de Ronde van Lombardije. Maar in Telefacts zegt hij zelf hoeveel geluk bij een ongeluk heeft gehad. "Als ze dat gesprongen adertje niet hadden gezien, dan was ik doodgebloed in mijn been."

  Het seizoen van Remco Evenepoel verliep ook na de coronapauze rooskleurig met zeges in de Ronde van Burgos en de Ronde van Polen. Het goudhaantje van Deceuninck-Quick Step viel in de Ronde van Lombarijde letterlijk van die roze wolk.

   

  Met een gebroken bekken kwam Evenepoel er uiteindelijk nog goed vanaf, want hij is door het oog van de naald gekropen. Dat vertelde hij in Telefacts. "We hebben dat nog niet durven te zeggen, maar ik heb eigenlijk heel veel geluk gehad met de breuken."

   

  "Ten eerste heb ik een gesprongen adertje gehad in mijn lies. Dat hebben ze meteen moeten opereren. Als ze dat niet hadden gezien op de scan, dan was ik gewoon in mijn been doodgebloed. Dat was eigenlijk de struggle met de eerste keer stappen, omdat die nog zo vastzat."

  Het heeft een nagelbreedte gescheeld of het was afgelopen met mijn carrière.

  Remco Evenepoel

  En ook op een andere manier had Evenepoel geluk bij een ongeluk. "Het tweede weet eigenlijk niemand behalve de dokters, maar mijn breuk zat op 1 millimeter van een zenuw", vertelt Evenepoel.

   

  "Als die zenuw geraakt was geweest, dan had ik mijn leven zo (Evenepoel zit in een rolstoel terwijl hij dit vertelt) moeten doorbengen. Dat was schrikken voor mijn mama en Oumi, die erbij zaten toen me dat verteld werd. Ik trok toen bleek weg. Het heeft een nagelbreedte gescheeld of het was afgelopen met mijn carrière."

  Evenepoel eind augustus toen hij het ziekenhuis verliet

  Dit was het verdict na de val in Lombardije

  Het herstel verloopt voorspoedig voor Evenepoel