Pro League: "Coronaregels respecteren is beste manier om je club te steunen"

  Pierre François, CEO van de Pro League.

  Pierre François, de CEO van de Pro League, doet een warme oproep bij de Belgische voetbalfans om de coronamaatregelen in en rond de stadions nauwgezet te respecteren. "Voetbalsupporters moeten goed beseffen dat het een privilege is om naar het voetbal te kunnen kijken", zegt hij na de Algemene Vergadering in het bondsgebouw in Brussel.

  De Pro League herinnert eraan in nauw contact te staan met de (lokale) overheden en zal de nieuwe maatregelen genomen door het Overlegcomité en het Brussels crisisorgaan implementeren.

   

  De verplichte sluiting van de Brusselse cafés bijvoorbeeld zal een impact hebben op de drankverkoop tijdens wedstrijden. "Na elke speeldag steken we de koppen bij elkaar en sturen we onmiddellijk bij als dat nodig is", zegt woordvoerder Stijn Van Bever, coronaverantwoordelijke binnen de Pro League.

   

  CEO Pierre François gaat ervan uit dat de huidige maximumaantallen in de voetbalstadions aangehouden kunnen worden, ook na de verstrengde maatregelen.

   

  "Maar om dat in de toekomst ook nog te kunnen garanderen is het belangrijk dat fans de regels respecteren. Dat is op dit moment de beste manier om je club te steunen, zodat we nadien weer allemaal samen optimaal kunnen genieten van het feest dat voetbal hoort te zijn", aldus François, die matchen achter gesloten deuren wil vermijden. "De fans moeten de ernst van deze crisis begrijpen."

  Het is belangrijk dat fans de regels respecteren, dat is op dit moment de beste manier om je club te steunen.

  Pierre François, CEO Pro League

  De Pro League wil niet dat supporters nog een reden hebben om hun mondmasker af te zetten in de stadions. Daarom zal er vanaf de volgende speeldag (16-19 oktober) een rookverbod van kracht zijn tijdens alle profwedstrijden.


  Eerstdaags volgt een communicatiecampagne van de profclubs om de bezoekers van de wedstrijden en alle voetbalfans aan te sporen de app "Coronalert" te downloaden om zo de contacttracing te faciliteren. "Dat is niet verplicht door de wethouder, maar de Pro League wil wel dat duidelijk signaal geven", besluit François.