Organisatoren Tokio 2021 mikken op 240 miljoen euro besparingen

    De olympische ringen in Tokio.

    De organisatoren van de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio mikken op 30 miljard yen (240 miljoen euro) besparingen. Ze willen dat doen door in te zetten op "vereenvoudiging" en "optimalisering". In totaal zijn ongeveer 50 besparingsmaatregelen gepland.

    Eind maart werd beslist om de Olympische Spelen van Tokio door de coronapandemie met een jaar uit te stellen tot de zomer van 2021. Maar dat uitstel was voor de organisatoren wel een streep door de rekening. Daarom moet de editie van komende zomer goedkoper zijn. 

     

    In totaal zijn er ongeveer 50 besparingsmaatregelen gepland en dat moet zo'n 240 miljoen euro bezuinigingen opleveren. De besparingen worden deels mogelijk gemaakt door een vermindering van de kosten voor personeel, kantoorruimte, transport, reclame en allerlei pracht en praal.