Nieuwe klap voor veldrijden: WB-manches in Hoogerheide en Villars geschrapt

  Geen Wereldbekermanche veldrijden in Hoogerheide dit seizoen.

  Geen goed nieuws voor de veldrijders en hun fans. Na Diegem, Koksijde en Besançon (Fra) haken ook Hoogerheide (Ned) en Villars (Zwi) af voor de Wereldbeker. De UCI en Flanders Classics werken aan een nieuwe kalender.

  Dit seizoen zou de Wereldbeker veldrijden in een nieuw jasje gestoken worden, maar het coronavirus strooit roet in het eten. De wedstrijden in Villars (Zwitserland) en Hoogerheide (Nederland) verdwijnen van de veldritkalender door de coronacrisis.

   

  De cross in Villars stond in het weekend van 16 en 17 januari 2021 op het programma. In Hoogerheide zouden de veldrijders in het weekend van 23 en 24 januari 2021 in actie komen.   

   

  Eerder sneuvelden ook al de wereldbekercrossen in Diegem (27 december), Koksijde (22 november) en Besançon (29 november) op de aangepaste kalender met elf manches die deze zomer werd bekendgemaakt. Zo blijven er nog maar 6 races meer over.

   

  De oorspronkelijke kalender van eind januari telde 14 wedstrijden, maar daarvan vielen de manches in het Amerikaanse Waterloo en het Ierse Dublin en de Scheldecross in Antwerpen af. 

  "’We zijn de voorbije dagen en weken in constructief overleg gebleven met de organisatie in Hoogerheide. Maar door de specifieke situatie van de gemeente – een wedstrijd in de buurt van het centrum – bleek het al snel een onhaalbare kaart", zegt Tomas Van Den Spiegel van Flanders Classics.

   

  "Hoogerheide is natuurlijk niet de eerste annulatie. We blijven evenwel hopen dat het elders – in andere omstandigheden – wel nog lukt en werken samen met de UCI aan een update van de kalender.’’

   

  De UCI laat nog weten dat de manche in Zonhoven (13 december) vooralsnog plaatsvindt, maar dat daarover gesprekken lopen. In samenwerking met Flanders Classics werkt de UCI nu aan een nieuwe WB-kalender 2020-21. Die wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.