Geen strengere coronaregels voor sporters/sportclubs, wel voor kantines

  Basketbal spelen in clubverband kan nog altijd.

  In het dagelijkse leven heeft de regering de coronaregels verstrengd om een lockdown te vermijden. In de sportwereld blijven de huidige maatregelen van kracht. U mag dus nog altijd in beperkte kring of in clubverband sporten. De kantines moeten wel strenger tot dicht.

  Vanaf vrijdag gaat de samenleving wat meer op slot om de opmars van het coronavirus een halt toe te roepen. Zo mag u maar 3 nauwe contacten meer hebben, maximaal 4 mensen tegelijk thuis uitnodigen en moeten cafés om 23u de deuren sluiten. Meer over de nieuwe regels leest u hier.

   

  Als u gaat sporten, blijft alles bij het oude. Dat heeft het Vlaams ministerie van Sport ons bevestigd. Als u de gedragscodes en de protocollen volgt mag u:

   

  sporten in georganiseerd (club)verband:

  • met contact
  • in een groep van maximaal 50 personen
  • als er steeds een meerderjarige verantwoordelijke aanwezig is,
  • als je je handen voor en na wast en het gemeenschappelijk sportmateriaal voor en na het sporten schoonmaakt

   

  Voor sporten in niet-georganiseerd verband zal er allicht wel wat veranderen, maar wat precies is nog niet duidelijk. Daarvoor is het wachten op de publicatie van het Ministerieel Besluit.

   

  in sportcentra, zwembaden en wellnesscentra geldt een registratiesysteem

   

  Uitgebreide informatie over sporten vindt u op de website van Sport Vlaanderen.

  Sportkantines in Brussel moeten maand dicht

  Waar de sporters dus in clubverband kunnen blijven sporten, gelden er voor de sportkantines toch verstrengingen. Die moeten de nieuwe horecaregels volgen, dus tot maximaal 23u open en met maximaal 4 personen aan tafel, en dat zowel binnen als buiten.

   

  In Brussel sluiten de cafés vanaf morgen voor 1 maand. Ook de sportkantines van de Brusselse clubs vallen onder die maatregel. Dat meldt Voetbal Vlaanderen in een tweet en op zijn website.