Alaphilippe: "Dit doet veel deugd na de ontgoocheling van zondag in Luik"

  Julian Alaphilippe heeft zich in de Brabantse Pijl als een kampioen herpakt na zijn uitschuiver in Luik-Bastenaken-Luik. "Ik heb gekoerst zoals ik het graag heb."

  Julian Alaphilippe vult met de Brabantse Pijl een leemte op in zijn palmares. "In principe was het niet de bedoeling dat ik hier zou starten, maar door het wegvallen van de Amstel reed ik deze koers, waar ik van hou, toch. En ik heb ook gekoerst zoals ik het graag heb."

   

  "Ik voelde me allerminst zeker voor de sprint. Ik had even ervoor nog aan Benoît Cosnefroy, die ik goed ken, gezegd dat ik op mijn limiet zat. We wisten allebei dat Van der Poel moeilijk te kloppen zou zijn. Maar ik heb het maximum gegeven."

   

  "Ik zie dit niet als een revanche, maar dit doet wel deugd na de ontgoocheling in Luik. Ik geniet er ook gewoon van om te koersen, zeker in deze trui. Het voelt al geweldig om die regenboogtrui 's ochtends bij de start te kunnen dragen. Winnen is nog eens extra speciaal."

  Cosnefroy: "Droom al lang van finale met Julian"

  "Ik ben tevreden met mijn 3e plaats en dan vooral met de finale die ik gereden heb", zegt Benoît Cosnefroy. "Ik droom er al lang van eens een finale met Julian te kunnen rijden."

   

  Cosnefroy en Alaphilippe overlegden op 5 kilometer van het einde nog even met elkaar. "Julian zei me dat hij moe was en zeker niet zou winnen. Hij zei dat ik Mathieu in de gaten moest houden. Het is een voordeel iemand mee te hebben in de finale waarmee je zo goed overeenkomt."

   

  "Ik wou vroeg aangaan om hen te verrassen, omdat ik wist dat ik in de sprint kansloos zou zijn."

   

  Cosnefroy wordt wel eens een mini-Alaphilippe genoemd. "In Frankrijk word ik vaak met hem vergeleken. Het is een eer om met de wereldkampioen en de nummer 1 van de wereld vergeleken te worden. Maar met mijn prestaties kom ik nog niet in zijn buurt. Misschien kan ik ooit toch zo'n mooie carrière als de zijne uitbouwen."