Pro League wil niet dat fans mondmasker afzetten en voert rookverbod in

    Supporters mogen niet meer roken in voetbalstadion tijdens matchen in 1A, 1B en de Beker van België. De Pro League heeft dat beslist omdat sommige fans nu hun mondmasker afzetten om te roken. De regel gaat in na de interlandbreak vanaf 16 oktober. 

    In alle voetbalstadions gelden al strenge coronaprotocollen om de fans veilig te kunnen ontvangen. Daar komt vanaf speeldag 9 een rookverbod bij. De Pro League voert de maatregel in om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

     

    "Het rookverbod wordt ingevoerd omdat het afzetten van het masker om te roken geen rechtsgeldige uitzondering op de mondmaskerplicht is", aldus Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever. "Bovendien vormen rokersruimtes risicogebieden voor samenscholing en dus hogere kans op besmetting."