Dolgedraaide karter biedt excuses aan: "Ik rijd nooit meer een wedstrijd"

  De Italiaanse kartingrijder Luca Corberi heeft het boetekleed aangetrokken na zijn uitbarsting op het WK karting in Lonato. Corberi gooide tijdens de wedstrijd een brokstuk naar een concurrent en ging nadien ook nog op de vuist met hem.

  De hele autosportwereld sprak schande over de actie van Luca Corberi tijdens het WK karting in Lonato, nota bene het circuit dat wordt uitgebaat door zijn ouders.

   

  Op Facebook biedt Corberi zijn verontschuldigingen aan voor die onbezonnen daad. "Eigenlijk zijn er geen excuses om deze schandelijke actie uit te leggen", schrijft de 23-jarige Italiaan. "Dat heb ik in mijn 15-jarige carrière nooit gedaan en ik hoop dat het na mij nooit meer zal gebeuren."

   

  "De jury heeft mij na de wedstrijd opgebeld en ik heb hen gevraagd mijn licentie in te trekken, omdat ik mij ten volle bewust was van mijn onherstelbare fout. Helaas kunnen ze dat reglementair niet doen."

   

  "Daarom heb ik besloten om voor de rest van mijn leven nooit meer aan een autosportwedstrijd deel te nemen. Dat lijkt mij het enige juiste."

   

  "Ik schrijf dit om te zeggen dat het mij spijt, maar dat volstaat niet. Van al het slechte wat tijdens dit evenement is gebeurd, is het allerslechtste door mij gedaan, iemand die van de sport houdt en die ook na de slechtste dag in zijn leven de mooie raceherinneringen zal koesteren."

  De actie van Corberi