Cercle-voorzitter na arrest: "Geen goeie zaak voor het voetbal in Brugge"

  Cercle-voorzitter Vincent Goemaere is teleurgesteld in het arrest van de Raad van State.

  De Raad van State heeft de plannen voor een nieuw stadion voor Cercle Brugge aan de Blankenbergse Steenweg vernietigd. Dat is vooral slecht nieuws voor stadsgenoot Club Brugge, dat op de huidige site van Jan Breydel een nieuw stadion wil optrekken. "Zolang er geen oplossing is, blijven we waar we zijn", zegt Cercle-voorzitter Vincent Goemaere. 

  "Dit is toch een onverwachte beslissing van de Raad van State", zegt Vincent Goemaere aan Sporza. "De burgemeester belde mij zelf op met het nieuws. Eerst dacht ik dat hij het om te lachen zei. Maar blijkbaar was het serieus."

   

  "Ik heb altijd gehoord dat er 99% zekerheid was dat het zou doorgaan. Blijkbaar zitten wij in dat ene procent. We moeten nu kijken wat de volgende stappen zijn, maar dit is geen goeie zaak voor het voetbal in Brugge."

   

  Omdat er geen beroep mogelijk is, zitten we nu met een patstelling. "Voor ons zijn er nog 2 locaties mogelijk: de optie van het Kanaaleiland en de huidige locatie."

   

  "Wij hebben altijd gezegd: zolang er geen definitieve oplossing is, blijven wij waar we zijn. Ik vind dit heel jammer voor de plannen van de buren, maar we moeten gelijkwaardig behandeld worden en zullen die rechten dan ook verdedigen."

  Ik heb altijd gehoord dat we 99% zekerheid hadden. Blijkbaar zitten wij in dat ene procent.

  Cercle-voorzitter Vincent Goemaere

  "Stadion buiten Brugge? Nee, wij blijven in Brugge!"

  Andere opties dan het Kanaaleiland of een langer verblijf in Jan Breydel sluit Vincent Goemaere uit. "Twee stadions naast elkaar bouwen op de huidige locatie? Dat lijkt mij heel moeilijk. Het is nu al een probleem om dat grote stadion van Club te bouwen."

   

  Ook het nieuwe stadion delen, zoals nu gebeurt met Jan Breydel, is geen optie. "Zij zitten duidelijk op een andere kruissnelheid. Een stadion voor 40.000 fans is veel te groot voor ons. Ik denk niet dat dat een verstandige beslissing zou zijn."

   

  En anders een stadion buiten Brugge? "Nee, wij blijven in Brugge!", is de voorzitter categoriek. "Vergeet niet dat wij nooit vragende partij geweest zijn om Jan Breydel te verlaten. Maar wij hebben wel altijd willen meewerken aan een oplossing."

   

  "Voor ons is dit ook een drama, want we hadden echt gehoopt op dat stadion aan de Blankenbergse Steenweg. We hadden uitzicht op een klein, familiaal stadion met alle faciliteiten. Dit is een grote teleurstelling."