"Wat heeft Anderlecht aan Doku gehad? Sportief heeft hij niks bijgebracht"

  Extra Time besprak ook de transfer van Jérémy Doku.

  In Extra Time kwam maandagavond uiteraard ook de transfer van Anderlecht-speler Jérémy Doku naar Rennes aan bod. Filip Joos vindt dat Doku paars-wit op sportief vlak niks bijgebracht heeft, Peter Vandenbempt benadrukt dat Anderlecht geen andere keuze had dan te verkopen.

  Zo'n 27 miljoen euro zou Anderlecht vangen voor de amper 18-jarige Jérémy Doku, een recordtransfer. "Als je financiële sores hebt begrijp ik dat wel. Maar wat heeft Anderlecht nu eigenlijk aan Doku gehad? Puur sportief heeft hij niks bijgebracht", vindt Filip Joos.

   

  "Geld, ja, dat wel. Maar hij heeft niks gewonnen, niet meegebouwd. Zelf heeft hij wel progressie gemaakt en veel zelfs. Dat hebben we allemaal kunnen zien."

   

  "Toch vraag ik me af of je wel van een project kunt spreken als je dit doet? Op sportief vlak worden er toch heel veel rare keuzes gemaakt. Saelamaekers die werd bij het huisvuil gezet. Trébel werd aanvankelijk ook naar de uitgang geduwd."

  Als de boeken voor je liggen en je ziet maar één kleur en dat is rood, dan moet je eerst zorgen dat het zwart wordt voor je aan de rest kunt beginnen.

  Peter Vandenbempt

  Peter Vandenbempt benadrukt dat er weinig andere opties waren voor Anderlecht. "Als je in de boeken kijkt, is er geen andere keuze. Als je een project wilt realiseren, moet je het kunnen betalen. Iedereen is ontevreden dat ze Doku moeten laten gaan, maar ze hebben geen keuze. Dat is gewoon de realiteit", klinkt het.

   

  "Als de boeken voor je liggen en je ziet maar één kleur en dat is rood, dan moet je eerst zorgen dat het zwart wordt voor je aan de rest kunt beginnen. In de laatste 10 à 15 jaar werd er dan toch voortgedaan en kleurden de cijfers van lichtrood naar donkerrood."

   

  "Dat Vincent Kompany van gedacht veranderd is over Trebel, dat is dan weer voortschrijdend inzicht. Dat siert hem. Hij heeft zijn duidelijke idee over Trébel bijgestuurd."

  Bekijk de discussie over Jérémy Doku en Anderlecht:

  Bekijk de volledige aflevering van Extra Time: