Liverpool-coach Klopp na blamage: "We stopten alle fouten in 1 match"

  Liverpool verloor voor het eerst met 7 goals sinds 1963.

  Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft verbaasd toegekeken hoe zijn kampioenenploeg gisteravond met 7-2 te kijk werd gezet door Aston Villa. "We hebben alle fouten in 1 wedstrijd gestopt en hopelijk kunnen we nu opnieuw beginnen", zei de Duitser na de ontluisterende nederlaag.

  Liverpool verloor vorig seizoen pas voor het eerst op de 28e speeldag, nu was het al na 4 speeldagen raak. Maar vooral de manier waarop was opmerkelijk. "Het was onverwacht, maar het gebeurde", aldus Klopp.

   

  "Het 1e doelpunt had invloed op de wedstrijd en dat had niet gemogen. Adrian (de vervanger van de geblesseerde doelman Alisson Becker, red) maakte een fout, maar we hebben in het verleden vaker dit soort doelpunten tegen gekregen. Onze reactie was niet goed. We verloren nu ons hoofd."

   

  Adrian leverde de bal in de 4e minuut in bij een speler van Aston Villa, die Ollie Watkins in staat stelde de score al vroeg te openen. Voor Liverpool was het van 1963 geleden dat het nog eens 7 goals slikte, alle competities beschouwd. Het was de eerste keer sinds 1953 dat regerende kampioen van Engeland 7 doelpunten incasseerde in een competitiewedstrijd.

   

  Klopp: "Vanaf de 1e helft zagen we dat onze lichaamstaal negatief was. Iedereen maakte grote fouten bij de doelpunten. In hun laatste derde was onze creativiteit goed, maar elke bal die ze recupereerden resulteerde in een tegenaanval. Onze counterpressing was dus niet voldoende." Normaal is dat een sterk punt van zijn team. (lees voort onder foto)

  "We deden alles wat we niet mochten doen"

  De Duitser feliciteerde wel ook Villa: "Ze speelden echt goed en dwongen ons alle fouten te maken die we gemaakt hebben. Zij speelden op een wolk en wij hielden de deur open. Alles wat we niet mochten doen, deden we."


  "Ik zou graag maandag en dinsdag een training hebben om erover te praten, maar de jongens gaan terug naar hun land voor interlandverplichtingen", zei Klopp. "Hopelijk komen ze gezond terug en gebruiken we de 2 dagen na de interlands om ons goed voor te bereiden op Everton. Tegen dan zal ik wel de juiste woorden gevonden hebben om hen toe te spreken."


  Over 2 weken neemt Liverpool het op tegen stadgenoot Everton, dat na 4 competitiewedstrijden koploper is met 12 op 12. Alisson lijkt er dan nog niet bij te zijn. De Braziliaanse keeper kampt met een schouderblessure. Klopp: "Het kon erger met zijn blessure. Hij kan 4 weken out zijn, maar 6 weken zal wellicht dichter in de buurt zijn."

  Van Dijk: "We zullen hard zijn voor elkaar"

  Voor 1 keer was Virgil van Dijk geen rots in de branding: "We moeten nu hard zijn voor elkaar en we zullen dat ook zijn", vertelde de verdediger aan Sky Sports. "We moeten wel niet gek worden, maar we moeten een kat wel een kat noemen en hieruit leren. Het verschil in prestatie tussen onze laatste match tegen Arsenal voor de League Cup en vandaag was te groot. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen."

   

  Volgens Liverpool-icoon Graeme Souness speelde het gras een rol: "Ik denk dat Villa het gras hoger heeft laten staan dan normaal om het bewegingsspel van Liverpool te vertragen", aldus de analist van Sky Sports. "Alle topteams willen kort gras en een snel veld. Dit leek me geen snel veld."