Doku officieel van Rennes: "Vertrek met pijn in mijn hart, maar ook met trots"

Jérémy Doku mag met Rennes de Champions League in.

Anderlecht heeft de transfer van Jérémy Doku naar Rennes op enkele uren van het einde van de transferperiode kunnen afronden. "Ik sta nu tussen spelers als Romelu en Tielemans, dat is niet niets", zegt Doku in zijn afscheidsboodschap.

Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute was de voorbije uren in Frankrijk om de transfer af te ronden. Paars-wit zou meer dan 25 miljoen euro vangen voor de 18-jarige winger.

 

"Rennes is een club uit de Ligue 1, die verzekerd is van Champions League. Dat is een droom voor elke jonge speler", zegt Doku in zijn afscheidsboodschap aan de Anderlecht-fans. "Ik heb voor die droom gekozen, voor die nieuwe stap."

 

"Dat betekent ook dat ik afscheid moet nemen van de club van mijn hart en van de jongens waarmee ik alles beleefd heb: mijn eerste match, mijn eerste assist, mijn eerste doelpunt, mijn eerste cap... mijn eerste rode kaart."

 

"Ik speel hier al sinds mijn 10e, maar nu sta ik tussen spelers als Romelu (Lukaku) en Tielemans. Dat is niet niets."

 

"Ik vertrek met mijn pijn aan mijn hart, maar ook met trots. Ik zal altijd een Sporting Boy blijven. We zien elkaar sowieso terug."

"Ligue 1 is niveautje hoger dan Jupiler Pro League"

Doku tekent een contract voor 5 seizoenen bij Rennes, dat veel vertrouwen heeft in de jonge Belg. "Dit is een belangrijke aanwinst voor ons", zegt CEO Nicolas Holveck. "Jérémy Doku stond op de radar van de grootste clubs. Rennes is in staat met hen te wedijveren."

 

"Ik ben heel gelukkig", zegt Doku in een eerste korte reactie op de site van Rennes. "Ik sta al te popelen om op het terrein te staan en te spelen. De Ligue 1 is een niveautje hoger dan de Jupiler Pro League. Ik moet tonen dat ik dat niveau aankan. Maar ik ben er klaar voor."