Bert Longin wint voor overleden vader: "Geweend in laatste ronde"

  Bert Longin loodst zijn gele Norma naar de overwinning op Zolder.

  In Het Belgische autosportkampioenschap Belcar hebben Bert Longin en Christoff Corten met een Norma gisteren de 3-uursrace gewonnen op Zolder. Voor Longin was de zege emotioneel, een week geleden had hij zijn  vader verloren.

  Christoff Corten kwam net voor halfweg aan de leiding op het circuit van Zolder. Sam Dejonghe joeg de leider op, maar toen hij zijn zitje aan ploegmaat Tom Boonen wou doorgeven, haperde de motor van de Norma.

   

  Bert Longin nam het stuur wel zonder problemen over van Corten. De ervaren rot loodste zijn team Krafft Racing naar een eerste seizoensoverwinning (na 3 keer een 2e plaats).

   

  "Ik heb zelden zo veel geweend als tijdens de laatste ronde", gaf een geëmotioneerde Longin na afloop van de Belcar-race toe. “Toen vorige week maandag mijn vader overleed, dacht ik snel aan een overwinning om hem te eren. Dat dit nu ook gelukt is, daar heb ik eigenlijk geen woorden voor."

   

  Het team Belgium Racing eindigde met een Lamborghini op de tweede plaats, op 1 ronde van Longin en Corten, T2 Racing (Norma) werd derde. Kris Wauters loodste zijn Porsche 911 naar een 5e plaats.

  Bert Longin eert zijn vader met de overwinning.

  Champagne voor de winnaars Christoff Corten en Bert Longin (in het geel).

  Zoon Stienes Longin nam deel aan de NASCAR-race in Zolder.

  Longin jr. loodste de Amerikaanse raceauto naar een 4e plaats.