Mathieu van der Poel debuteert met 6e plaats en wat zegt hij dan? "Gemiste kans"

  Mathieu van der Poel (m) wint zonder problemen de spurt bij de achtervolgers.

  Amper 24 uur na zijn monsteraanval in de BinckBank Tour is Mathieu van der Poel (25) op de 6e plaats geëindigd in de topklassieker Luik-Bastenaken-Luik. "Ietwat verrassend, maar ook wel zuur", reageert de Nederlandse kampioen.

  Dat Mathieu van der Poel klaar is voor de kasseiklassiekers liet hij gisteren in Geraardsbergen zien. Nauwelijks een dag later was hij "best of the rest". Iets wat de kopman van Alpecin-Fenix niet graag hoort.

   

  "Er zat meer in dan een 6e plaats", analyseert Van der Poel na de koers. "Ik verras mezelf hier wel een beetje, maar tegelijkertijd is dit ook wel een beetje zuur. Mohoric rijdt wel nog naar de koplopers. Dan is dit een gemiste kans."

   

  "Op die klim kwam ik net een beetje te kort om de beste vier of vijf te volgen", legt de winnaar van de BinckBank Tour uit, "maar het is vooral wat er daarna gebeurde wat ik een beetje zuur vind. Als ik zie dat Mohoric er nog bijkomt, dan is dit wel een gemiste kans."

   

  "De Sloveen had al twee keer half geprobeerd om aan te vallen en weg te springen. Dan doet hij dat een derde keer, op een dwaze manier en rijdt hij zonder al te veel moeite weg. Hij komt bij dat groepje en doet nog mee voor de zege."

   

  "Ik moet eerlijk zijn, toen die vier of vijf versnelden zat ik op mijn limiet, maar daarna voelde ik me goed en als de samenwerking dan wat beter was geweest in de achtervolging. En dan die Mohoric", zucht Van der Poel.

   

  (scrol naar beneden voor het hele verhaal van Mathieu van der Poel)

  Mohoric rijdt nog op een dwaze manier naar de koplopers.

  Mathieu van der Poel

  Matej Mohoric (l) is nog bij de koplopers geraakt, Mathieu van der Poel niet.

  "Of ik hier ooit kan winnen? Ja"

  Na de ontgoocheling kwam de zelfvoldoening bij Mathieu van der Poel: "Zesde in mijn eerste Luik, ik moet tevreden zijn. Dat gevoel overheerst toch."

   

  "Ik heb de koers ook niet verkend, dus dat is ook nog een nadeel. En ik onthoud vooral dat mijn vorm goed is, dat heeft iedereen wel gezien. Ik heb eindelijk de benen die ik wil hebben."

   

  "De BinckBank Tour heb ik nu al op zak en er komen nog mooie koersen aan. Ik voel me echt super en kijk uit naar wat nog komt."

   

  Ziet hij zichzelf Luik ooit winnen? "Als alles meezit kan ik hier ooit winnen, ja. Er zijn hier natuurlijk wel een paar renners niet die nu in de Giro koersen. Ik weet niet of dat voor een ander koersverloop zou zorgen, maar als het is zoals vandaag, ja, dan kan ik hier ooit meedoen om de zege."

  Het najaar van Mathieu van der Poel
  29/09 - 03/10 BinckBank Tour 1e
  04/10 Luik-Bastenaken-Luik 6e
  07/10 Brabantse Pijl  
  11/10 Gent-Wevelgem  
  18/10 Ronde van Vlaanderen  
  25/10 Parijs - Roubaix  

  Eerder verschenen: