Kompany over transfer van Jérémy Doku: "Ik begrijp waarom de club dit moet doen"

  Jérémy Doku

  Jérémy Doku ontbrak zoals verwacht op het wedstrijdblad voor Club Brugge-Anderlecht. De jonge flankaanvaller is op weg naar Rennes. "We hebben op dit moment geen keuze", geeft Anderlecht-coach Kompany toe.

  Een transfer van Jérémy Doku naar Rennes hangt al even in de lucht. De Franse club heeft zijn zinnen gezet op het 18-jarige Belgische talent van Anderlecht en heeft ook het geld om Anderlecht te overtuigen.

   

  Vincent Kompany was duidelijk na de match in Brugge. "We gaan het vertrek van Doku als ploeg moeten opvangen. Ik begrijp waarom de club dit moet doen en ik begrijp ook waarom Jérémy dit een goeie keuze vindt", zegt Kompany.

   

  "De situatie van Anderlecht is bekend en als we de ambitie hebben om in de toekomst weer te concurreren met ploegen als Club Brugge en mee te doen voor de titel, dan hebben we op dit moment geen keuze en moeten we die moeilijke beslissing nemen."

  Ik sta wel achter alle beslissingen. Het zijn de juiste beslissingen om sneller terug te komen waar we moeten zijn.

  Vincent Kompany

  Met Doku verliest Anderlecht een groot talent. "Hij is onze meest talentvolle speler, maar we hebben ongelooflijk veel geluk dat er nog veel talent aan zit te komen bij de jeugd. Dat is ons geluk. Na Doku komen er nog supertalenten aan."


  "Nu is de situatie wat ze is, maar in de toekomst kunnen we die talenten langer bij ons houden. Meer kan ik er niet over zeggen. Ik sta wel achter alle beslissingen. Het zijn de juiste beslissingen om sneller terug te komen waar we moeten zijn."

  "Het feit dat Doku niet op de bus is gestapt, zegt veel"

  Gisteren vloog Wouter Vandenhaute naar Rennes voor de onderhandelingen, maar vandaag zat Vandenhaute al in het stadion in Brugge. Volgens Franse journalisten is er al een akkoord tussen beide clubs én tussen Rennes en Doku. Er zou 26 miljoen euro met de transfer gemoeid zijn.

   

  De jonge Rode Duivel zat in de wedstrijdkern voor de topper bij Club Brugge, maar stond niet op het wedstrijdblad. Dat zou betekenen dat Doku vorig weekend tegen Eupen voorlopig zijn laatste match voor Anderlecht heeft gespeeld.

  Bekijk de mooiste acties van Jérémy Doku van vorig seizoen