Ga naar de inhoud
kalender WB mountainbike 2020
1/10 Nove Mesto (Tsj) - manche 1 Andreassen
4/10 Nove Mesto (Tsj) - manche 2 Avancini
5/10 - 11/10 Leogang (Oos) Sarrou
eindstand WB 2019
1. Nino Schurter (Zwi) 1.670 ptn
2. Mathieu van der Poel (Ned) 1.649
3. Henrique Avancini (Bra) 1.360
4. Mathias Flückiger (Zwi) 1.348
5. Gerhard Kerschbaumer (Ita) 970
13. Jens Schuermans 632
39. Kevin Panhuyzen 236

Braziliaan Avancini klopt Schurter in een sprint, Ferrand-Prévot wint bij vrouwen

 zo 4 oktober 2020 18:50

De Braziliaan Henrique Avancini heeft de Wereldbeker in Nove Mesto gewonnen. De wedstrijd draaide uit op een sprint en daarin was Avancini sneller dan Vader en wereldkampioen Schurter. Bij de vrouwen won wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot wel. 

Voor de tweede keer deze week werd er in Nove Mesto een wereldbekerwedstrijd gereden. De mannenwedstrijd werd beslist in een razend spannende slotronde. Wereldkampioen Nino Schurter probeerde met een moordend tempo de concurrentie van zich af te schudden in de slotronde, maar dat lukte hem niet.

 

De wedstrijd werd dus beslist met een sprint. Avancini, die op de stroken bergop soms leek te gaan kraken, was met de finish in zicht wel razendsnel. Hij hield de Nederlandse kampioen Milan Vader achter zich. Nino Schurter moest tevreden zijn met plaats drie.

 

Het is in de crosscountry de eerste wereldbekerzege voor de 31-jarige Braziliaan en voor zijn land.     

 

Bij de vrouwen domineerde wereldkampioene Ferrand-Prévot. Ze reed bijna de hele wedstrijd aan de leiding. De Nederlandse Anne Terpstra bleef voortdurend hangen op 20 seconden en moest uiteindelijk tevreden zijn met plek twee. Belgisch kampioene Githa Michiels beëindigde haar wedstrijd als negentiende.

De top 5 in Nove Mesto bij de mannen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij de vrouwen reed de wereldkampioene naar de zege

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.