Mathieu van der Poel na demonstratie: "Dit was nog zwaarder dan Amstel Gold Race"

  Mathieu van der Poel zit helemaal kapot na zijn straffe solo.

  Mathieu van der Poel (25) heeft "een van zijn strafste nummers" gereden. Dat zei de Nederlandse topwielrenner na zijn solo van meer dan 50 kilometer in de slotrit van de BinckBank Tour. En morgen rijdt hij ook Luik-Bastenaken-Luik.

  "Een van mijn strafste prestaties"

  Mathieu van der Poel heeft de puntjes op de i gezet in de 5e en laatste etappe. Met een monsteraanval in de oude finale van de Ronde van Vlaanderen haalde hij alsnog de eindzege binnen in de rittenkoers.

   

  "Het is ongelooflijk dat ik de BinckBank Tour nog win", reageert hij. "Deze rittenkoers stond ook niet als voorbereiding op mijn programma. Ik was aan de start gekomen voor de winst, maar na de tijdrit van gisteren had ik dat niet meer verwacht."

   

  En dus zette Van der Poel een stevige solo op poten. "Dat was nochtans niet het plan", verrast de kopman van Alpecin-Fenix. "Het was ook veel te vroeg."

   

  "Na de oversteek met Sénéchal voelde ik wel dat de groep niet ronddraaide. Daarom besliste ik om op de volgende klim door te trekken. Dat heb ik Sénéchal ook gezegd."

   

  "En plots zat ik alleen. Even heb ik getwijfeld, omdat het nog ver was tot de finish, maar uiteindelijk heb ik alles of niets gespeeld."

   

  Net als vorig jaar in de Amstel voerde Van der Poel een spektakelstuk op. "Hier heb ik nog harder afgezien", vertelt hij. "Op de klimmetjes verzuurde ik volledig. Het was zaak om mijn wattages aan te houden, maar dat was bijzonder moeilijk. Dit moet een van mijn strafste prestaties zijn."

   

  (lees voort onder de quote)

  Plots zat ik alleen. Even heb ik getwijfeld, omdat het nog ver was tot de finish, maar uiteindelijk heb ik alles of niets gespeeld.

  Mathieu van der Poel

  Morgen Luik, volgend weekend Wevelgem

  Tijdens de finale maakte zijn team Alpecin-Fenix bekend dat Mathieu van der Poel morgen ook aan de start komt van Luik-Bastenaken-Luik.

   

  "Dat was het plan, ja. We zullen wel zien, want ik ben hier erg diep gegaan", lacht hij. "Het wordt sowieso een ervaring."


  Waar Van der Poel binnenkort ook aan de start komt, is Gent-Wevelgem (zondag 11 oktober). Na de afgelasting van de Amstel Gold Race heeft hij de semiklassieker aan zijn programma toegevoegd.

  Het najaar van Mathieu van der Poel
  29/09 - 03/10 BinckBank Tour
  04/10 Luik-Bastenaken-Luik
  07/10 Brabantse Pijl
  11/10 Gent-Wevelgem
  18/10 Ronde van Vlaanderen
  25/10 Parijs - Roubaix

  VIDEO: De reactie van Mathieu van der Poel

  Bekijk de samenvatting van de grote Mathieu-show