Naesen: "Na mijn val vreesde ik voor de klassiekers, maar nu heb ik vertrouwen"

  Oliver Naesen werd vandaag tweede in de slotrit in de BinckBank Tour en heeft met zijn prestatie de zorgen van zich afgefietst. Hij heeft geen last meer van zijn knie na een zware val eerder deze week. "Ik trek met veel vertrouwen naar de klassiekers."

  Het zag er niet goed uit na de eerste etappe in de BinckBank Tour. Oliver Naesen moest met een gezwollen knie over de finish geduwd worden. Maar de schade viel al bij al mee en vandaag werd hij zelfs 2e achter Mathieu van der Poel.

   

  "De sterkste heeft vandaag gewonnen. Meer kan je daar niet over zeggen. Maar ik ben blij dat ik heb kunnen meestrijden vandaag. En dat op wegen waar ik bijna elke dag op kom trainen. Ik was naar de BinckBank Tour gekomen voor deze etappe."

   

  En zijn knie? "De avond van mijn val was ik 99 procent zeker dat ik een kruis zou moeten maken over de klassiekers. Nu heb ik nog wel wat last, maar ik herstel goed. Ik zal mijn knie nog moeten verzorgen,  maar na deze prestatie kan ik toch vol vertrouwen naar de komende klassiekers trekken."