Onthoofd Miami ondergaat opnieuw de wet van de sterkste tegen de Lakers

  Anthony Davis en LeBron James waren opnieuw de uitblinkers bij LA.

  De Los Angeles Lakers zijn nog twee zeges verwijderd van hun 17e NBA-titel. In de tweede finalewedstrijd waren de Miami Heat, zonder twee sterkhouders, opnieuw een maatje te klein voor LeBron James en co: 124-114. Zondagnacht staat de derde wedstrijd op het programma.

  Miami moest het in de tweede finalewedstrijd zonder sterkhouders Bam Adebayo en Goran Dragic doen door blessures. De sterke Amerikaan sukkelt met zijn nek, de Sloveen met zijn linkervoet. Wellicht mist Dragic zelfs de rest van de play-offs.

   

  Zonder dat tweetal deed Miami aanvankelijk aardig mee met de Lakers op volle sterkte, maar in het tweede kwart kwamen LeBron James en Anthony Davis op toerental. Miami vond daar geen antwoord op en bij de rust was de kloof 14 punten: 54-68.

   

  In het derde kwart vocht Miami toch wat terug, maar echt dichtbij kwam het nooit. De Lakers hielden gemakkelijk stand en haalden het uiteindelijk met 124-114. LeBron James (33 punten, 9 rebounds, 9 assists) en Anthony Davis (32 punten, 14 rebounds) waren nog maar eens de uitblinkers bij LA.

   

  LeBron James stond in zijn carrière nu al 24 keer 2-0 voor in een play-offreeks. Nooit eerder gaf één van zijn teams die voorsprong weg. Het ziet er dus goed uit voor de Lakers, die met hun 17e NBA-titel eeuwige rivaal Boston kunnen bijbenen. Zondagnacht wordt de derde wedstrijd gespeeld.

  "Willen de titel voor Kobe"

  De Lakers speelden voor de vierde keer in de play-offs in hun Mamba-uitrusting, ter ere van Kobe Bryant. Vier keer won LA. "Het geeft ons kracht", zei LeBron James na de wedstrijd. "Alles wat we doen, doen we voor hem. We willen de titel voor Kobe."

   

  "Het is ons doel vanaf dag één geweest, maar we zijn er nog niet", voegde coach Frank Vogel er nog aan toe. "We spelen op een heel hoog niveau, hopelijk kunnen we nog twee keer winnen."

  Enkele hoogtepunten van de wedstrijd: