(Teleurgestelde) Landry Dimata blijft bij RSCA: "De clubs zijn er niet uitgeraakt"

  Dimata begon uitstekend aan het seizoen bij paars-wit, met twee goals in drie wedstrijden. De laatste weken zit hij vooral op de bank.

  Anderlecht en Dijon zijn niet tot een overeenkomst gekomen over de transfer van Landry Dimata. De 23-jarige aanvaller stond in de belangstelling van de Franse eersteklasser, maar blijft dit seizoen in het Astridpark. De Rode Duivel wil zich opnieuw in de ploeg knokken.

  Anderlecht en Dijon onderhandelden de voorbije dagen over een eventuele transfer van aanvaller Landry Dimata. De 23-jarige international kon bij de Franse eersteklasser proeven van de Ligue 1, maar tot een akkoord tussen de twee clubs kwam het niet.

   

  "Dijon bood me een prachtig contract aan, maar jammer genoeg zijn de clubs er niet uitgeraakt", reageerde Dimata vandaag enigszins teleurgesteld.

   

  "Ik wil me nu opnieuw volledig op Anderlecht concentreren. Nmecha doet het momenteel prima, maar ik wil mijn plaats in de spits opnieuw afdwingen. En ik blijf dromen van het EK met de Rode Duivels."

   

  Dimata begon het seizoen in de Jupiler Pro League uitstekend met twee goals in zijn eerste drie duels voor paars-wit. Vorig seizoen zag hij een volledig jaar de mist ingaan door knieproblemen. De voorbije weken verloor Dimata zijn basisplaats voorin bij Anderlecht aan de Duitser Lukas Nmecha, die wordt gehuurd van Manchester City.

  Nmecha doet het momenteel prima, maar ik wil mijn plaats in de spits opnieuw afdwingen.