Geen Dream Team in Tokio? "NBA-seizoen loopt wellicht van januari tot september"

De NBA-sterren zijn er volgend seizoen wellicht niet bij tijdens de Olympische Spelen.

Door de coronacrisis is de hele sportkalender grondig hertekend. Ook de NBA ontspringt de dans niet. De kans is groot dat het volgende seizoen pas in januari kan beginnen. In dat geval ontbreken de NBA-sterren op de Olympische Spelen van Tokio.

NBA-commissaris Adam Silver zei gisteravond dat het volgende NBA-seizoen wellicht loopt van januari tot september. Een onderbreking voor de Olympsche Spelen, uitgesteld naar de zomer van 2021, ziet hij niet meteen zitten.

 

"Het gaat dan om een periode van meer dan twee weken", zei Silver. "Deelname aan de Olympische Spelen vraagt heel veel voorbereiding, wat moeilijk is. Ook moeten de spelers na het toernooi even kunnen rusten."

 

Sinds profspelers welkom zijn op de Spelen, in 1992 in Barcelona, won de Verenigde Staten met tal van NBA-sterren zes van de zeven keer het goud. Ook heel wat andere landen rekenen tegenwoordig op de NBA. Zo is Luka Doncic bijvoorbeeld de belangrijkste Sloveense basketballer van het moment.