Ga naar de inhoud

België-Ivoorkust: 3.500 tickets te koop, de rest voor sponsors/genodigden

Dit was precorona, nu gelden er andere regels voor spelers en publiek in stadions.

Eerst was er geen publiek mogelijk bij België-Ivoorkust, maar de Europese voetbalbond (UEFA) zette gisteren toch het licht op groen. Het Boudewijnstadion mag op 8 oktober 11.000 toeschouwers ontvangen. Er zullen wel maar 3.500 tickets te koop worden aangeboden. De resterende tickets zijn voor sponsors en hun genodigden.

In deze coronatijden een match met publiek organiseren heeft heel wat voeten in de aarde. Brussel laat 30 procent van de capaciteit toe: 11.000 m/v. Die zich aan een heel coronaprotocol zullen moeten houden.

 

Wie kan nu een ticketje kopen voor de oefenmatch? Dat zullen uiteindelijk 3.500 personen zijn. De 7.500 overige plaatsen zijn voor de sponsors en hun genodigden. 

 

Van de "gewone fans" krijgen de leden van fanclub "1895" voorrang om een ticket te bestellen. Ze kunnen dat online van vandaag/vrijdag tot en met zondag doen. Vanaf maandag kunnen ook niet-leden een poging wagen.

 

De kans is klein dat dat lukt, aangezien er bijna 16.000 1895-leden zijn. Binnen de fanclub geldt er een puntensysteem, dat de punten combineert van bijgewoonde matchen van de Rode Duivels, de beloften en de Red Flames. Hoe hoger je puntenaantal, hoe meer voorrang.

 

De uitsupporters kunnen geen tickets kopen. Ook de houders van een bestendige uitnodigingskaart kunnen voorlopig geen vrijkaart bemachtigen.

 

In november komen Engeland en IJsland naar Brussel. Afhankelijk van hoe de situatie evolueert, zal dan dezelfde regeling gelden.