Thomas: "Ik voel geen extra druk omdat de ploeg gefaald heeft in de Tour"

  Thomas wil scoren in Italië.

  Ineos Grenadiers wil na zijn onvoldoende in de Tour wel uitpakken in de Giro. De ploeg zet Geraint Thomas in als kopman. "Ik hoop dat de mensen die mij als de grote favoriet zien, gelijk krijgen", vertelt de Brit vooraf. Ploegleider Dave Brailsford: "De Tour ligt achter ons. Dat is niet blijven hangen."

  Ineos Grenadiers kon met Egan Bernal niet scoren in de Tour. De keuze om een sterkhouder als Geraint Thomas niet mee te nemen, loonde niet. Maar zo ziet Dave Brailsford het niet. "Dat was geen "niet-selectie" voor de Tour. Ik heb niet gezegd aan Thomas: "jij mag niet gaan". Het was eerder een bewuste keuze voor de Giro op basis van zijn vormpeil."

   

  "We hebben er open en eerlijk over gesproken. Dit jaar past de Giro ook gewoon beter bij hem. Hij heeft hier een kans om te winnen als kopman. Ik ben nog altijd blij met onze beslissing."

   

  Geraint Thomas, die naast zijn ploegleider op de persconferentie zat, knikte instemmend. "Eens de beslissing genomen was, heb ik me volledig toegelegd op deze Giro. Ik ben ontzettend hongerig. Of ik extra druk voel na de mislukte Tour? Neen, niemand heeft me dat alleszins gezegd. Ik focus me op mezelf. Ik voel niet meer of minder druk dan anders."

  We hebben open en eerlijk over de Tour gesproken. Dit jaar past de Giro gewoon beter bij hem.

  Dave Brailsford

  Brailsford vult aan: "De Tour is voorbij. Dat ligt achter ons. De koersen volgen elkaar zo snel op, er is geen tijd om in het verleden te blijven hangen. Dit is een frisse start voor onze ploeg. We kunnen hier scoren met Filippo Ganna. Hij kan in zijn regenboogtrui misschien het roze pakken. En in het algemeen klassement zetten we alles op Thomas. We zijn gemotiveerd om er een succes van te maken."


  Kopman Thomas staat ook bijna helemaal bovenaan het lijstje met favorieten. "Het is leuk als mensen dat zeggen", vertelt de Brit. "De trainingen gaan goed en de Tirreno en het WK gingen goed. Mijn vorm zit goed dus ik hoop dat de kenners het bij het rechte eind hebben. Ik zeg niet dat ik deze Giro makkelijk zal winnen, maar ik wil er wel voor strijden."

  "Als Ganna het werelduurrecord wil aanvallen, dan kan hij dat"

  Dave Brailsford kreeg ook een vraagje over Filippo Ganna, de nieuwe wereldkampioen tijdrijden. Kan hij het werelduurrecord van Victor Campenaerts afsnoepen? "Hij maakt nu zoveel dingen voor het eerst mee, het zou logisch zijn als hij ook dat binnenkort eens wil proberen."

   

  "Als hij dat wil, dan steunen wij hem. Ik zou echt enthousiast zijn. Hij heeft er de juiste mentaliteit voor en ook technisch hebben we de middelen in huis. En puur sportief heeft hij het zeker in zich om het record te breken. Hij zou het moeten kunnen."

  Ganna op zijn tijdritfiets.