Ondanks titel wordt René Weiler aan de deur gezet bij Al Ahly

  René Weiler

  Twee weken na samen de Egyptische landstitel te hebben behaald, gaan Al Ahly en coach René Weiler uit elkaar. De 47-jarige Weiler was sinds augustus vorig jaar hoofdcoach bij de Egyptische topclub. 

  René Weiler loodste Al Ahly naar de 42e landstitel uit de geschiedenis van de Egyptische club. Het was het vijfde seizoen op een rij dat Al Ahly zich tot kampioen kroonde.

   

  Maar Al Ahly gaat zonder Weiler op zoek naar een zesde opeenvolgende titel. Hij wordt als hoofdcoach vervangen door de Zuid-Afrikaan Pitso Mosimane. Het nieuwe voetbalseizoen in Egypte gaat komend weekend van start.

   

  Het is een beetje déja vu voor Weiler. In 2017 bezorgde de Zwitser Anderlecht de titel, maar enkele maanden later - in augustus 2017 - werd hij ontslagen. Weiler wordt in Anderlecht niet herinnerd voor het sprankelende voetbal, maar het was voorlopig wel de laatste titel van paars-wit.