Hendrik Tuerlinckx: "Roeselare is sterker dan vorig seizoen"

  Hendrik Tuerlinckx en Roeselare zijn klaar voor het nieuwe seizoen.

  Dit weekend trekt de Belgische volleybalcompetitie zich weer op gang. We polsten naar de verwachtingen bij Roeselare-speler Hendrik Tuerlinckx, die zit te popelen om opnieuw te kunnen spelen. "We zijn klaar om aan het seizoen te beginnen", klinkt het.

  "Ik heb het wel gemist en ik hunker ernaar om opnieuw te kunnen volleyballen", vertelt Hendrik Tuerlinckx. "Na een lange rustperiode hebben we een heel lange voorbereiding gehad. In de 3e week van juli zijn we gestart in kleine groepjes, daarna in grotere groepen."

   

  "Voor mijzelf was het misschien wel 15 jaar geleden dat ik nog zo'n lange voorbereiding had, zonder nationale ploeg. Dat is op zich niet slecht. Fysiek heb ik me heel goed kunnen voorbereiden op het seizoen."

   

  "Op dit moment voel ik me heel goed. Fysiek sta ik er een stuk beter voor dan vorig jaar. We zijn klaar om aan het seizoen te beginnen."

  Voor de titel verwacht ik dat het opnieuw tussen Roeselare en Maaseik zal gaan.

  Hendrik Tuerlinckx

  Is Roeselare als team ook klaar? "Ik denk dat we sterker staan dan vorig seizoen. De kern van de ploeg is samengebleven en met Stijn D'Hulst is een spelverdeler teruggekeerd met wie het blindelings klikt. Ook in de breedte zijn we sterker geworden."

   

  "We hebben bij Roeselare een kern van spelers die nauw aan elkaar hangt. We gaan voor elkaar door het vuur. Dat is niet iets wat je kunt creëren op één of twee jaar."

   

  "Voor de titel verwacht ik dat het opnieuw tussen Roeselare en Maaseik zal gaan. Aalst is een heel nieuwe ploeg, dat is moeilijk in te schatten. Leuven en Achel lijken ook versterkt, dat zullen lastige verplaatsingen worden, net als Menen. Bij mij is in elk geval de honger aanwezig om nog eens de hoofdprijs te pakken."

  "Interesse van Warschau was heel concreet"

  Hendrik Tuerlinckx behoort intussen tot het meubilair bij Roeselare. De hoofdaanvaller heeft zijn contract met één jaar verlengd. "Er was heel concrete interesse van Warschau, een van onze tegenstanders in de Champions League", bekent Tuerlinckx.

   

  "Ik heb heel lang getwijfeld, door familie, maar ook wel door corona. Misschien had ik in normale omstandigheden de stap wel gezet. Het kriebelt wel om toch nog een paar jaar iets minder voor het sociale aspect te kiezen, maar wel voor het financiële. Misschien is het nu wel tijd om daarover eens na te denken."

   

  Tuerlinckx benadrukt wel dat hij zich uitstekend voelt bij Roeselare. "Ik heb al een paar keer dicht bij een vertrek gestaan, maar ik ben altijd blijven plakken. Ik voel me hier goed, maar ik ben nu op een leeftijd dat ik het jaar per jaar wil bekijken. Zolang ik goed ben, wil ik blijven volleyballen."