Fysiek dominante Lakers winnen de 1e slag van Miami in NBA-finale

  Topfavoriet LA Lakers is afgelopen nacht uitstekend begonnen aan de jacht op zijn 17e NBA-titel. Ze begonnen in Game 1 tegen uitdager Miami Heat als een diesel, maar eenmaal onder stoom was er geen houden meer aan: 116-98. Anthony Davis (34 ptn) en LeBron James (25 ptn) maakten samen de helft van de punten voor LA, de Heat moest zijn wonden likken met enkele blessures.  

  Miami maakte nochtans de beste start en kon na een 13-0-tussenspurt in het 1e kwart 23-10 uitlopen. In de coronabubbel in Disney World, Orlando, was dat het sein voor de uitgesproken favoriet om wakker te schieten. Anthony Davis ontbond zijn duivels en met een 19-3-run trokken de Lakers het 1e kwart nog naar zich toe: 31-28.

   

  De toon was gezet. De fysiek sterke Lakers zouden niet meer verzwakken, Davis en James hadden de Heat bij de keel en lieten niet meer los. Davis kwam naast 34 punten tot 9 rebounds, James maakte een double-double met 25 punten, 13 rebounds en 9 assists. Bij de rust blonk er 65-48 op het bord.

   

  De Heat kregen klappen, ook fysiek: Jimmy Bulter was de beste schutter, maar hij sloeg kort voor de rust zijn enkel om. Hij kwam nog terug, maar zijn beste pijlen had hij verschoten. Miami verloor ook guard Goran Dragic in de 1e helft met een voetblessure en center Bam Adebayo met een schouderletsel in het 3e kwart. Die 2 zagen we niet meer terug.

   

  De Lakers keken niet meer om: ze openden het 3e kwart met een 22-7-run (87-55). In het laatste kwart knabbelden de Heat nog wat aan de achterstand, maar het kalf was verdronken. (lees voort onder foto)

  James: "We zijn er nog niet"

  Miami-coach Erik Spoelstra weet waar het aan schortte: "De Lakers zetten de teneur, de kracht en de lichamelijkheid voor het grootste deel van de match. Ze namen de controle en wij kregen die niet meer terug. We kunnen veel beter dan dit."


  4 keer winnen en de droom van LeBron James - LA de titel bezorgen - komt uit: "Maar we zijn er nog niet. We hebben nog heel wat werk. We zijn niet tevreden met deze ene overwinning. Zo simpel is het."

   

  Bloedbroeder Davis beaamde: "We kwamen sloom op gang. Als we de series willen winnen en kampioen willen worden, zullen we in het vervolg vanaf het begin beter moeten zijn."

  De topavond van Anthony Davis en LeBron James:

  Meer tweets over Game 1 van de NBA-finale: